Ambalajul care isi schimba culoarea cand produsele expira

O echipa de cercetatori din Brazilia a creat tehnologia de producere a unor ambalaje care indica daca un aliment are termenul de valabilitate depasit.

Cercetatorii din Brazilia au creat un ambalaj inovator care inglobeaza un pigment ce detecteaza momentul modificarii pH-ului unui aliment si indica astfel ca acesta nu mai este bun pentru consumul uman, conform agrointel.ro. Astfel, nici modificarea etichetei de catre comerciant nu va mai putea induce in eroare cumparatorii.

Ambalajul revolutionar contine un pigment denumit antocian, capabil sa detecteze intervalul in care un aliment isi modifica pH-ul de la aciditate la bazicitate. Modificarea pH-ului alimentului intr-un anumit interval indica un aliment „stricat”, impropriu consumului uman.
Antocianul este un pigment prezent in sucul plantelor care da florilor, fructelor si frunzelor culoarea rosie, albastra, violeta sau verde, fiind utilizat in mod curent ca aditiv alimentar, dar si in calitate de colorant in industria textila.

Sursa foto: agrointel.ro.