Ambasada Frantei la Bucuresti: DACIAN CIOLOS nu are CETATENIE FRANCEZA

Ambasada Frantei la Bucuresti a precizat ca premierul desemnat DACIAN CIOLOS nu are cetatenie franceza si a cerut scuze pentru un mesaj eronat care lasa sa se intelega acest lucru, publicat in luna martie pe site-ul misiunii diplomatice.

“In ultimele zile au circulat comentarii potrivit carora domnul DACIAN CIOLOS, prim ministru desemnat, ar avea cetatenia franceza. Se pare ca aceste comentarii se bazeaza pe textul unui discurs publicat pe site-ul Ambasadei Frantei cu ocazia unei receptii, care a avut loc pe 5 martie 2015. Aceasta receptie nu a avut legatura cu domnul DACIAN CIOLOS, care de altfel nici nu a asistat la ea.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS va anunta LISTA MINISTRILOR in acest weekend: Lucrez la o ECHIPA SOLIDA

In textul publicat pe site-ul Ambasadei, s-a mentionat, printre altele, in versiunea in limba franceza ca domnul DACIAN CIOLOS este ‘cetatean romano-francez’, iar in versiunea in limba romana ca domnia sa are dubla cetatenie. Aceasta informatie a fost eronata. Domnul Dacian Ciolos nu are cetatenie franceza”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Ambasadei Frantei la Bucuresti.

Reprezentantii diplomatiei franceze au cerut scuze pentru greseala si au aratat ca textul respectiv a fost sters de pe site.

“Acest text a fost sters astazi de pe site-ul Ambasadei Frantei. Ambasadorul Frantei regreta difuzarea unei informatii inexacte si utilizarea acesteia cu scopul de a crea controversa.

CITESTE SI: Ce a declarat TRAIAN BASESCU dupa intalnirea cu PREMIERUL DESEMNAT DACIAN CIOLOS

Ambasadorul prezinta scuzele sale cele mai sincere domnului DACIAN CIOLOS, prim ministru desemnat de catre Presedintele Romaniei domnul KLAUS IOHANNIS”, se incheie documentul citat.

Clarificarile diplomatilor francezi vin dupa ce presa a relatat, in ultimele zile, ca DACIAN CIOLOS ar avea dubla cetatenie, iar unele surse au contestat aceasta informatie.

Sursa foto: agerpres