Ambasada Israelului si MAE cer sanctiuni in cazul scandalului colindului antisemit de la TVR 3

Institutul pentru Studierea Holocaustului “Elie Wiesel”, ministrul de Externe dar si ambasada Israelului la Bucuresti au condamnat, miercuri, difuzarea unui colind cu mesaj antisemit de catre TVR 3, informeaza Romania Libera.

Institutul “Elie Wiesel” si-a exprimat “ingrijorarea si dezacordul fata de difuzarea colindului cu un mesaj antisemit de o maxima gravitate si vulgaritate”, conform unui comunicat de presa, anunta Romania Libera.

Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, a condamnat manifestarile antisemite, “cu atat mai mult daca se intampla ca acestea sa fie propagate, chiar si involuntar, posibil din ignoranta, prin intermediul unei institutii de presa de interes public”.

Ambasada Isarelului la Bucuresti catalogheaza difuzarea colindului pe unul din posturile publice de televiziune drept “profund suparatoare” si se declara “alarmata” de antisemitismul promovat de TVR 3.

“Ambasada considera profund suparator ca un asemenea colind a aparut in presa romaneasca, mai ales la Televiziunea Nationala Romana. Avand in vedere eforturile facute de Guvernele Romaniei si Israelului pentru combaterea xenofobiei, rasismului, antisemitismului si discriminarii, sub toate formele ei, ar trebui sa fim alarmati de asemenea manifestari, care ar putea alimenta sentimentele antisemite in Romania.

Ambasada spera ca autoritatile romane vor lua masurile adecvate pentru ca astfel de incidente regretabile sa nu se repete”, se arata intr-un comunicat de presa.

Grupul de colindatori Ansamblul “Dor transilvan” a cantat, in cadrul unei emisiuni, cu ocazia relansarii postului TVR 3, un colind in care este folosit de mai multe ori termenul “jidov”, in mesaje antisemite.

Sursa foto: tvr.ro