AMBASADA SUA: Acuzatiile de incalcare a legii de catre demnitari trebuie cercetate fara interferente

Orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente, iar legea trebuie sa se aplice in mod egal in cazul tuturor, a precizat marti Ambasada SUA la Bucuresti in contextul solicitarii de incuviintare a inceperii URMARIRII PENALE fata de premierul VICTOR PONTA.

UPDATE 11.55: Premierul VICTOR PONTA  s-a declarat “total de acord”, marti, cu mesajul transmis de Ambasada SUA in Romania in contextul solicitarii de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul sefului Guvernului.

“Sunt total de acord. Nu suntem toti egali?”, a afirmat Victor Ponta, la iesirea din plenul Camerei Deputatilor, unde s-a votat cererea privind inceperea urmaririi penale in cazul sau.

STIRE INITIALA

Intr-un comunicat de presa remis Agerpres, ambasada SUA subliniaza insa ca nu comenteaza cazuri individuale.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, SALVAT de colegii DEPUTATI: Este un REZULTAT NORMAL.UPDATE 

“Institutiile judiciare si cele ale statului de drept trebuie sa isi poata desfasura activitatea complet independent si trebuie sa se respecte intru totul atat legislatia romaneasca, cat si principiul unui proces echitabil”, se mai arata in sursa citata.

VICTOR PONTA este urmarit penal de procurorii anticoruptie in dosarul Turceni — Rovinari pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, in calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat “Ponta Victor-Viorel”).

Plenul Camerei Deputatilor a votat, MARTI, pentru neinceperea urmaririi penala a premierului VICTOR PONTA la solicitarea procurorului general.

Luni dupa-amiaza, prim-ministrul a fost audiat pe aceasta tema in Comisia juridica a Camerei Deputatilor. La final, Ponta a precizat ca le-a transmis colegilor juristi ca deciziile politice nu pot sa fie cenzurate de un procuror, ci doar deciziile legale.

Comisia juridica a intocmit raport de respingere a cererii procurorului general privind urmarirea penala a lui Victor Ponta. Impotriva inceperii urmaririi penale au fost 18 voturi. Pentru au votat 7 deputati si a fost inregistrata o abtinere.

Sursa foto: realitatea.net