Ambasada SUA despre Codul Penal: Amendamentele ar putea reprezenta un pas inapoi pentru Romania

Ambasada SUA la Bucuresti sustine, intr-un comunicat, ca amendamentele la Codul Penal adoptate marti “ar reprezenta un pas inapoi pentru Romania” si actiunea Parlamentului “este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia Romaniei”.

Ambasada SUA arata, intr-un comunicat remis presei, ca un principiu de baza al democratiei arata ca toti oamenii sunt egali in fata legii.

„Este foarte descurajant ca aceste modificari au fost adoptate fara nicio consultare, nicio dezbatere si nicio ocazie pentru ca reprezentantii autoritatii judecatoresti sau membrii societatii civile sa se pronunte in legatura cu amendamentele propuse”, se arata intr-un comunicat remis miercuri de Ambasada Statelor Unite.

“Aceasta actiune a Parlamentului reprezinta o indepartare de la principiile transparentei si ale statului de drept si este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia Romaniei. Transparenta, predictibilitatea si stabilitatea sunt factori esentiali pentru toti investitorii, atat locali cat si straini, cand iau in calcul unde sa investeasca”, se arata in comunicatul Ambasadei SUA la Bucuresti.

Reactia Ambasadei SUA vine la scurt timp dupa ce Ambasada Olandei la Bucuresti a anuntat ca urmareste cu ingrijorare modificarile aduse Codului Penal de parlamentarii romani.

Si Comisia Europeana s-a aratat ingrijorata de ce s-a intamplat marti in Parlamentul Romaniei, cerandu-le alesilor sa se supuna regulilor statului de drept.

Sursa foto: realitatea.net