AMBASADA SUA, reactie la ordonanta primarilor traseisti: Suntem ingrijorati de momentul ales de Guvern

Ambasada Statelor Unite a reactionat, joi dimineata, la intentia Guvernului de a adopta ordonanta care permite primarilor si alesilor locali sa treaca la un alt partid politic, aratandu-si ingrijorarea fata de momentul ales de Executiv.

“Suntem ingrijorati de momentul ales de Guvern, masurile ar trebui discutate intr-un proces transparent”, arata ambasada SUA.

Citeste si: ACL VA ACTIONA IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI VA CERE SESIZAREA CURTII CONSTITUTIONALE

“Am auzit argumente pro si contra ordonantei propuse cu privire la alesii locali. Suntem ingrijorati in legatura cu momentul ales. Ne-am exprimat in trecut ingrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonante de urgenta si credem ca masurile de acest fel ar trebui discutate in cadrul unui proces legislativ deschis si transparent care permite organizarea unei dezbateri la care sa poata participa liber toate partidele politice, societatea civila si toate partile interesate”, este declaratia integrala a Ambasadei SUA.

Citeste si: Protest ACL fata de ordonanta alesilor. Iohannis: Ordonanta e o bataie de joc la adresa alegatorilor

Amintim ca vicepremierul Liviu Dragnea a pus in dezbatere publica un proiect de OUG care permite, timp de 10 zile, migratia alesilor locali. HotNews.ro a aratat care este marea miza pentru PSD: refacerea majoritatilor in consiliile judetene si locale unde PSD a pierdut-o in urma ruperii USL.

Guvernul a anuntat ca in sedinta de azi va dezbate proiectul de Ordonanta de Urgenta (OUG) care permite traseismul alesilor locali.