AMBASADA SUA REACTIONEAZA din nou: Imunitatea nu trebuie folosita pentru BLOCAREA procedurilor judiciare

Ambasada SUA la Bucuresti transmite, marti, intr-un nou comunicat de presa, ca ”imunitatea parlamentara nu trebuie folosita pentru blocarea procedurilor judiciare”.

”Nu comentam cazuri individuale. Legea trebuie sa se aplice egal pentru toti. Imunitatea parlamentara nu trebuie folosita pentru blocarea procedurilor judiciare”, transmite Ambasada SUA intr-un nou comunicat de presa difuzat marti seara.

CITESTE SI: AMBASADA SUA: Acuzatiile de incalcare a legii de catre demnitari trebuie cercetate fara interferente

Ambasada SUA a transmis si in cursul diminetii, inaintea inceperii sedintei de plen a Camerei Deputatilor, ca ”orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente”.

”Orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente, iar legea trebuie sa se aplice in mod egal in cazul tuturor. Institutiile judiciare si cele ale statului de drept trebuie sa isi poata desfasura activitatea complet independent si trebuie sa se respecte intru totul atat legislatia romaneasca, cat si principiul unui proces echitabil”, se preciza in comunicatul de presa transmis marti dimineata de Ambasada SUA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, SALVAT de colegii DEPUTATI: Este un REZULTAT NORMAL.UPDATE 

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, cu 18 voturi “impotriva”, 7 “pentru” si o abtinere, solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a premierului Victor Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor a fost dezbatut marti, in sedinta de plen a Camerei.

Sursa foto www.stiripesurse.ro