Ambasada SUA: Realizarea scutului antiracheta de la Deveselu este in grafic

Ambasada SUA: Realizarea scutului antiracheta de la Deveselu este in grafic

Realizarea scutului antiracheta de la Deveselu este in grafic, a anuntat, joi, Ambasada SUA la Bucuresti, printr-o postare pe contul oficial de Facebook.

Astfel, ambasada SUA respinge informatiile potrivit carora exista intarzieri in realizarea proiectului de aparare realizat de americani in comuna din judetul Olt.

“Angajamentul SUA referitor la sistemul de aparare antiracheta (EPAA) este ferm. Implementarea sistemelor de interceptori in Romania si Polonia se desfasoara conform calendarului si este complet bugetata pentru orizontul de timp 2015, si respectiv 2018, dupa aceea urmand a se realiza continuu imbunatatiri”.

Citeste si: BASESCU, LA DEVESELU: EVENIMENTUL DE ASTAZI SEMNIFICA INCREDEREA ALIATILOR NOSTRI IN ROMANIA

Baza militara de la Deveselu trebuie sa fie operationala din 2015. In cadrul acordului cu SUA, statul roman are misiunea de a realiza lucrari de amenajare, iar partenerii americani trebuie sa doteze baza.

Romania a acceptat instalarea pe teritoriul sau a acestei baze, in cadrul scutului american antiracheta in Europa, in septembrie 2011. Baza ocupa un teren de aproximativ 175 de hectare si in ea vor fi stationati aproximativ 200 de militari si tehnicieni americani.

Sursa foto: revista22.ro