AMBASADORUL FRANTEI: Am fost FRAPAT de pozitia Romaniei pe chestiunea REFUGIATILOR

AMBASADORUL FRANTEI la Bucuresti, François Saint-Paul, a afirmat luni ca a fost “FRAPAT” de pozitia Romaniei pe tema REFUGIATILOR, de “absenta de viziune pe termen lung si de intelegere a oamenilor politici romani pe subiect”, relateaza Agerpres.

“Am fost frapat de pozitia Romaniei pe chestiunea refugiatilor. Ceea ce m-a frapat a fost ABSENTA DE VIZIUNE PE TERMEN LUNG si de intelegere a oamenilor politici romani pe subiect si deci pozitia defensiva, regresiva pe aceasta chestiune de a primi 6.000 de persoane”, a declarat François Saint-Paul, cu prilejul participarii sale la semnarea unei conventii de parteneriat stiintific intre Academia Romana si Ambasada Frantei in Romania.

CITESTE SI: IOHANNIS DESPRE DECIZIA PRIVIND COTELE DE REFUGIATI: COTELE NU REPREZINTA O SOLUTIE

In opinia lui sunt doua explicatii: o anumita PASIVITATE A SOCIETATII ROMANESTI, respectiv “SLABICIUNEA” CLASEI POLITICE, care nu stie sa anticipeze. “Nu putem spune merge bine, dar nu pot lua 2.000 de persoane in plus. Acesta este primul lucru”, a spus Saint-Paul.

Ambasadorul francez a fost de parere ca in materie de primire a refugiatilor Romania are o capacitate enorma sa se organizeze.

François Saint-Paul a opinat ca integrarea refugiatilor nu este doar problema institutiilor statului.

Sursa foto: dcnews