Ambasadorul Frantei in Bucuresti, FRANCOIS SAINT-PAUL:Istoria FRANTEI si cea a ROMANIEI se INTREPATRUND

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, FRANCOIS SAINT PAUL, a declarat marti, cu ocazia zilei nationale a Frantei, ca deviza Libertate, egalitate, fraternitate” nu a imbatranit, ci este de actualitate, scrie Agerpres.

De asemenea, ambasadorul a vorbit in discursul sau despre situatia statului de drept in Romania, despre solidaritatea pe care romanii au aratat-o poporului francez, dupa atacurile din ianuarie, de la redactia publicatiei franceze Charlie Hebdo, dar si despre investitorii francezi care sunt atasati de tara noastra.

Ambasadorul a mai precizat ca istoria Frantei si cea a Romaniei se intrepatrund, unindu-ne politica, cultura si limba.

CITESTE SI: IOHANNIS: La multi ani FRANTEI si CETATENILOR FRANCEZI cu ocazia ZILEI NATIONALE

“Avem radacinile intr-o istorie comuna. Nu ne uneste doar politica, ci ne unesc si cultura si limba”, a spus ambasadorul.

“As vrea sa multumesc intregii Romanii pentru solidaritatea in momentele care ne-au indoliat tara”, a adaugat Francois Saint-Paul, cu privire la atacurile de la redactia Charlie Hebdo.

CITESTE SI: Mesajul lui GABRIEL OPREA de ZIUA NATIONALA A FRANTEI

“Nu exista libertate fara stat de drept. Este valabil pentru Romania in aceeasi masura in care este valabila pentru orice alta tara. Justitia nu este suficienta. Un efort al tuturor institutiilor este necesar, un efort al tuturor este necesar. (…) Statul nu este clasa politica. (…) Administratia trebuie eliberata de politizare pentru a aplica politicile”, a mai spus acesta.

Sursa foto DC News