Ambasadorul GERMANIEI: Relatiile ROMANO-GERMANE sunt la un nivel EXCELENT

RELATIILE ROMANO-GERMANE se afla la un NIVEL EXCELENT, a declarat joi ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, WERNER HANS LAUK.

“RELATIILE ROMANO-GERMANE se afla la un NIVEL EXCELENT, lucrul acesta se datoreaza excelentelor relatii economice existente intre companiile din ROMANIA si GERMANIA, dar si intre institutiile de stat ale celor doua tari si, nu in ultimul rand, excelentei colaborari existente intre autoritatile si institutiile care asigura securitatea nationala in statele noastre”, a afirmat WERNER HANS LAUK, joi, la sediul MAI, cu prilejul primirii celei mai inalte distinctii a Guvernului Romaniei pe linie de securitate nationala.

WERNER HANS LAUK si-a exprimat aprecierea pentru colaborarea existenta atat la nivel de Politie Federala, cat si de landuri federale.

“Aceasta buna colaborare este una excelenta, este una profesionista, lucrul acesta oglindindu-se si prin activitatea ofiterilor de legatura pe care cele doua state ii trimit in misiune la reprezentantele diplomatice ale tarilor noastre. Suntem fericiti ca exista aceasta buna colaborare, care se extinde si asupra unor domenii de interes comun, cum ar fi securitatea cibernetica, combaterea crimei organizate, a traficului de persoane si alte domenii de activitate atat la nivel bilateral, cat si in cadrul unor misiuni la nivel european, fie ca este vorba despre Frontex sau de alte misiuni europene. (…) Este vorba despre o colaborare profesionista, dar este vorba si despre un sprijin substantial de care beneficiem din partea autoritatilor politienesti romane atunci cand, de pilda, este vorba de a veni in sprijinul Politiei germane, in contexte sensibile, in cadrul unor festivitati de amploare. Toate aceste elemente contribuie la intarirea relatiilor personale dintre politistii nostri la nivel de lucru, dar si intre conducerea Politiilor noastre si reprezinta un exemplu excelent al acestei bune colaborari”, a spus WERNER HANS LAUK.

El si-a exprimat speranta ca in viitor RELATIIILE ROMANO-GERMANE vor continua la acelasi nivel.

Sursa foto: adevarul.ro