Ambasadorul HANS KLEMM: Romania trebuie sa continue LUPTA impotriva CORUPTIEI

Ambasadorul SUA in Romania, HANS KLEMM, a afirmat, joi, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, ca Romania trebuie sa continue lupta impotriva coruptiei, capitol la care a avut un start foarte bun care a inceput sa fie recunoscut la nivel regional si international, scrie Agerpres.

“Coruptia este furt din bunuri publice pentru profit personal, afecteaza romanii de rand, dar afecteaza in mare masura si comunitatea de afaceri”, a afirmat ambasadorul american, raspunzand unor intrebari din partea presei.

CITESTE SI: HANS G. KLEMM: ROMANIA este recunoscuta international ca MODEL in LUPTA ANTI-CORUPTIE

Intrebat daca a vazut imbunatatiri in acest domeniu, ambasadorul american a afirmat ca DNA-ul, justitia, au inceput sa adune un palmares pozitiv in ceea ce priveste rezolvarea cazurilor de coruptie. “Da, cred ca Romania ar trebui sa fie mandra de munca inceputa in mod special in zona judiciara. DNA-ul, justitia romana, a inceput in ultimii ani sa adune un palmares foarte pozitiv in privinta anchetarii, punerii sub acuzare, condamnarii, iar mai apoi pedepsirea celor ce au furat de la poporul roman. Acest lucru trebuie sa continue, sunt convins ca asa va fi, Guvernul Ciolos a zis foarte clar ca intentioneaza sa dea resurse DNA-ului si sa sustina o justitie independenta. Aceasta este o lupta ce va trebui sa continue o lunga vreme, insa Romania a avut deja un start foarte bun, un start ce incepe sa fie recunoscut regional si international datorita eficientei sale”, a raspuns ambasadorul SUA in Romania.

CITESTE SI: AMBASADORUL SUA: Parteneriatul cu ROMANIA este SOLID si EXTREM DE NECESAR

Ambasadorul Statelor Unite in Romania, HANS KLEMM, a vizitat, joi, fabrica Ford din Craiova, cu ocazia sarbatoririi de catre compania americana a atingerii cifrei de un milion de motoare EcoBoost 1,0 l fabricate in uzinele de la Craiova si Koln.

 Sursa foto: gandul