Ambasadorul palestinian la Praga a murit in urma unei explozii produsa in apartamentul sau

Ambasadorul palestinian la Praga, Jamal Al Jamal, ranit in urma unei explozii, a decedat, a anuntat miercuri politia, citata de AFP.

“Cu regret, confirmam aceasta informatie furnizata de serviciile de urgenta”, a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvant a politiei, Andrea Zoulova.

Ambasadorul palestinian la Praga, Jamal Al Jamal, a fost grav ranit in urma unei explozii produse miercuri la pranz in apartamentul sau din capitala ceha.

Potrivit site-ului novinky.cz, care citeaza surse din cadrul politiei, diplomatul palestinian s-a ranit probabil in urma “manipularii imprudente a unui explozibil periculos”.

Resedinta ambasadorului palestinian se afla intr-o cladire nou construita din cartierul Suchdol, situat in nord-vestul capitalei cehe. Purtatorul de cuvant al ambasadei, Nabil el Fahel, a declarat pentru postul de radio public ceh CRo ca toata familia ambasadorului se afla in apartament in momentul exploziei.

“O femeie in varsta de 52 de ani a primit ingrijri la fata locului dupa ce s-a intoxicat cu fum, dupa care a fost spitalizata, in stare de soc”, a adaugat Ernestova.

Jamal Al Jamal a preluat oficial functia de ambasador la Praga in octombrie. Politia a deschis o ancheta pentru a stabili originea exploziei.

“Este o resedinta mare cu doua etaje. Avem nevoie de mai mult timp”, a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvant a politiei, Andrea Zoulova.

Deflagratia ar fi fost provocata de un sistem de alarma antifurt in momentul in care diplomatul a deschis un seif in apartament, potrivit presei locale.