VIDEO SOCANT! AMBASADORUL RUSIEI in TURCIA, ANDREI KARLOV, A FOST ASASINAT! REACTIA lui PUTIN

Ambasadorul rus in Turcia, ANDREI KARLOV (foto), a fost ASASINAT, luni, in timp ce sustinea un discurs la o expozitie de fotografie din Ankara.Un fotograf Associated Press care se afla in audienta  afirma ca atacatorul a strigat “Allahu Akbar” si “Nu uitati ce se intampla la ALEP” a tras cel putin 8 focuri de arma.

UPDATE 4: Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, luni seara, ca uciderea ambasadorului ANDREI KARLOV a fost o provocare si o incercare de a strica legaturile dintre Rusia si Turcia si de a deraia incercarile Moscovei de a gasi, alaturi de Iran si de Turcia, o solutie pentru criza din Siria. Putin a ordonat securitate sporita la Ambasadele Rusiei din toata lumea si a dorit sa afle cine l-a coordonat pe “tragator”, informeaza Reuters. La randul sau, Recep Erdogan denunta asasinatul lui ANDREI KARLOV ca fiind o provocare impotriva normalizarii relatiilor turce-ruso si isi exprima regretul.

UPDATE 3: Barbatul care l-a ucis pe ambasadorul Rusiei in Turcia ANDREI KARLOV avea 22 de ani, absolvise o scoala de politie in urma cu doi ani si facea parte din fortele antirevolta din Ankara, scrie News.ro citand avazturk.com.

Potrivit sursei citate, Mevlut Mert Altintas s-a nascut in 1994 la Aydin. In 2014, a absolvit Scoala de Politie Rustu Unsal din Izmir si facea parte din fortele antirevolta din Ankara. Luni seara, barbatul, care era inarmat, a deschis focul la o expozitie organizata in incinta unui centru cultural din Ankara. Mevlut Mert Altintas a reusit sa intre la expozitia de fotografie cu ajutorul legitimatiei de politist.

Martorii prezenti la expozitie sustin ca atacatorul a tras initial un foc in aer, iar apoi l-a impuscat in spate pe ambasadorul Rusiei ANDREI KARLOV. Mevlut Mert Altintas a mai tras un foc de arma in ambasadorul rus, dupa ce invitatii au inceput sa fuga din galeria de arta din Ankara. In momentul atacului, barbatul a strigat “Allahu Akbar. Nu uitati Alepul, nu uitati Siria!”. “Allah akbar! Nu uitati Alepul, nu uitati Siria! Atat timp cat localitatile noastre nu sunt in siguranta nici voi nu veti simti gustul sigurantei. Dati-va inapoi. Pe mine ma va lua de aici doar moartea. Toti cei vinovati pentru aceasta cruzime vor da socoteala!”, a strigat atacatorul in timp ce a deschis focul asupra ambasadorului, care tinea un discurs in galeria din Ankara.

Autoritatile turce au anuntat ca atacatorul a fost ucis in urma unui schimb de focuri cu fortele speciale.Politia turca le-a retinut pe sora si mama atacatorului, anunta CNN Turcia. Potrivit sursei citate, cele doua femei au fost retinute in provincia Aydin din sud-vestul Turciei.

UPDATE 2: Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu presedintele rus Vladimir Putin dupa asasinarea ambasadorului rus, informeaza CNN Turcia.

UPDATE 1: Surse din cadrul serviciilor de securitate turce au declarat ca atacatorul era un ofiter de politie ce lucra in Ankara (Reuters). Atacatorul a strigat in mod repetat “Nu voi iesi in viata de aici, nu va apropiati de mine!”, potrivit ministrului turc de Interne Suleyman Soylu, citat de Hurriyet. Reamintim ca ministrii de externe si ai apararii din Rusia, Turcia si Iran trebuiau sa se intalneasca maine la Moscova pentru un summit in care sa discute problema siriana.

STIRE INITIALA

ANDREI KARLOVsustinea discursul de inaugurare a expozitiei, care avea tema “Rusia prin ochii Turciei”. ANDREI KARLOV a fost transportat de urgenta la spital, insa nu a supravietuit ranilor grave, informeaza Reuters. Televiziunea NTV a transmis ca alte trei persoane au fost ranite in acelasi atac armat, iar fortele de securitate au inconjurat cladirea.

Atacatorul a intrat in cladire si a deschis focul, iar un jurnalist al publicatiei turce Hurriyet sustine ca barbatul striga sloganuri islamiste. Suspectul a fost neutralizat de Politie. Autoritatile nu stiu momentan cine se afla in spatele atacului, insa amintim ca militantii STATULUI ISLAMIC au fost foarte activi in Turcia in ultima perioada si au comis mai multe atentate cu bomba.

O fotografie postata pe Twitter, aparent facuta la locul atacului, arata un barbat imbracat intr-un costum negru care tine un pistol in mana, iar pe podea se pot vedea patru persoane cazute, printre care se numara si ambasadorul rus ANDREI KARLOV. Imediat dupa atac, presedintele rus Vladimir Putin l-a convocat la o intalnire de urgenta de ministrul de Externe de la Moscova, iar Statele Unite au condamnat atentatul si au transmis condoleante familiei ambasadorului.

Rusia si Turcia sunt implicate in conflicul din Siria. Ankara se opune regimului condus de Bashar al-Assad, in timp ce Rusia il sustine in lupta impotriva rebelilor si, dupa cum spune Moscova, si a STATULUI ISLAMIC. Mai multe clipuri postate pe retelele sociale arata momentul in carediplomatul ANDREI KARLOV a fost impuscat.

Sursa foto: ria.ru