Ambasadorul Rusiei la București avertizează România!

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, a transmis un mesaj avertisment autorităților din România pe care le anunță în ce condiții ar putea evita atacurile rusești.

Întrebat dacă războiul din Ucraina reprezintă o amenințare pentru România, Valery Kuzmin a transmis că siguranța țării noastre depinde de implicarea pe care armata română și NATO o vor avea în războiul din Ucraina. Aambasadorul Rusiei la București a spus că Rusia vrea să aibă relații liniștite cu vecinii, dar acest lucru depinde de respectul care se manifestă reciproc între țări, cât și de avantajele comune.

„România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta. Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității. În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol, în calitate de vecin al Federației Ruse”, a declarat Kuzmin, citat de playtech.ro.

„Având în vedere cele de mai sus, nu există pericolul direct de întrerupere a furnizării de gaze către România pe ruta de sud (Turcia – Bulgaria). Deși unele mișcări nesăbuite ale conducerii UE de la Bruxelles („sancțiuni financiare cuprinzătoare”) sau comportamentul aventurier iresponsabil al bandelor naziste, care sunt numite batalioane naționale în Ucraina, reală și chiar cunoscută din experiența anterioară, practica autorităților ucrainene de a fura cu aroganță gazul ar putea aduce riscuri suplimentare aprovizionărilor pe teritoriul ucrainean”, a dezvăluit Valery Kuzmin.

„În ceea ce privește – îndrăznesc să spun nebunești – ideile care circulă în Europa despre eliminarea tuturor relațiilor economice reciproc avantajoase dintre noi, acestea vor fi egale cu a-şi trage UE un glonţ în picior”, a concluzionat ambasadorul Rusiei.

Sursa foto: adevarul