Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, s-a declarat ingrijorat fata de situatia de la “Petrotel – Lukoil”

ambasador rusia, oleg maligino, romania, scut deveselu, critici, rusia, opinie moscova, interviu oleg malginov, interviu ambasador rusia

Ambasada Rusiei la Bucuresti a prezentat, luni, o reactie oficiala la ancheta desfasurata la rafinaria “Petrotel”, care apartine companiei rusesti “Lukoil”. Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Oleg Malginov, si-a exprimat ingrijorarea, intr-un comunicat transmis Mondo News, fata de situatia care vizeaza rafinaria “Petrotel – Lukoil” si in mod special fata de masura de oprire a productiei.

“In calitate de Ambasador al Federatiei Ruse sunt foarte ingrijorat de evenimentele desfasurate in jurul rafinariei Petrotel care apartine companiei petroliere rusesti Lukoil, precum si de atmosfera care se creeaza in legatura cu aceasta situatie. O preocupare aparte o provoaca faptul ca in cadrul masurilor de ancheta s-a dispus ca uzina sa opreasca productia ceea ce a pus in pericol functionarea intregului lant de productie al companiei Lukoil din Romania”, precizeaza ambasadorul Oleg Malginov, in declaratia citata in comunicat.

Ambasadorul Oleg Malginov mai subliniaza ca activitatea „Lukoil” a devenit un element important atat pentru economia nationala, cat si in relatiile ruso-romane si aminteste ca ultima verificare s-a incheiat nu mai departe de anul trecut.

Mondo News iti recomanda si: VLADIMIR PUTIN: Rusia nu se va abate de la calea aleasa

“In cursul tuturor acestor ani compania a fost verificata de multe ori de catre organele corespunzatoare de control din Romania. Ultima verificare s-a terminat anul trecut. Toate problemele care apareau se rezolvau in conformitate cu lege in cadrul procedurilor democratice de instanta. Compania Lukoil activeaza pe piata romaneasca deja de mai mult de 15 ani. A devenit unul dintre elementele stabilite ale complexului romanesc energitic si de combustibili. Si-a indeplinit intotdeauna toate angajamentele in mod constiincios si a respectat strict legislatia romaneasca. In timpul activitatii sale in Romania Lukoil-ul a creat mii de locuri de munca, a platit regular impozite in bugetul romanesc, a acordat sprijinul comunelor locale, a investit in sustinerea ecologiei, perfectionarea structurilor de acordare a asistentei medicale de urgenta, in dezvoltare a surselor netraditionale de energie, i-a ajutat pe copii invalizi si orfani etc. Compania a facut mult pentru pregatirea profesionala a inginerilor romani pentru munca in domeniul energetic. Intr-un cuvant, activitatea Lukoil-ului a devenit un element important constructiv si in economia nationala, si in relatiile ruso-romane. In cursul tuturor acestor ani compania a fost verificata de multe ori de catre organele corespunzatoare de control din Romania. Ultima verificare s-a terminat anul trecut. Toate problemele care apareau se rezolvau in conformitate cu legea in cadrul procedurilor democratice de instanta”, mai precizeaza ambasadorul Federatiei Ruse.

Citeste si: PARCHETUL a pus SECHESTRU ASIGURATOR pe stocurile de materii prime ale LUKOIL

In conditiile in care pe parcursul verificarilor efectuate pana acum la aceasta companie, nu s-a oprit niciodata ciclul de productie, Oleg Malginov isi exprima speranta ca ancheta derulata in prezent  se va face “nepartinitor si obiectiv in cadrul legii”, astfel ca sistemul de justitie din Romania sa dea dovada de competenta si de concordanta cu standardele de drept.

“Intreprinderile Lukoil-ului au indeplinit intotdeauna toate dispozitiile scrise in adresa lor. Impreuna cu aceasta vreau sa subliniez in mod special ca in cursul tuturor verificarilor intreprinderea nu s-a oprit niciodata si ciclul de productie nu s-a intrerupt niciodata. Si acum conducerea uzinei procedeaza in conformitate totala cu legislatia romaneasca, indeplinind in mod ireprosabil toate dispozitiile organelor romanesti de control si de ancheta si ramane deschisa pentru colaborare ulterioara. Sper ca ancheta se va face nepartinitor si obiectiv in cadrul legii si tinand cont in mod cuvenit de interesele atat ale mediului de afaceri, cat si ale muncitorilor, precum si de interesele relatiilor ruso-romane. Cred ca sistemul de justitie din Romania va da dovada de competenta si de concordanta cu cele mai inalte standarde de drept. Vom urmari atent dezvoltarea situatiei in jurul rafinariei Petrotel-Lukoil”, mai declara ambasadorul Rusiei la Bucuresti.

Citeste si: FEDERATIA RUSA a ratificat tratatul privind crearea UNIUNII ECONOMICE EURASIATICE

Sursa foto: Digi 24