Ambasadorul sirian la ONU afirma ca ARMATA TURCA i-a ajutat direct pe TERORISTI IN SIRIA

Ambasadorul sirian la Natiunile Unite, Bashar Jaafari, a afirmat, intr-o scrisoare adresata Consiliului de Securitate al ONU, ca fortele ARMATEI TURCE le-au oferit asistenta directa TERORISTILOR in SIRIA, asigurand acoperire cu sprijinul artileriei pentru unitatile teroriste care traverseaza frontiera, relateaza miercuri agentia de presa macedoneana MIA.

”Incepand din 2011, un razboi terorist fara precedent este dus impotriva Republicii Arabe Siriene de catre grupari armate teroriste, ai caror membri provin din peste 100 de tari”, a declarat ambasadorul sirian in scrisoare, postata pe site-ul ONU, potrivit MIA, care citeaza Tass. ”Aceste grupari sunt ajutate cu bani, arme, material si suport logistic de catre state si regimuri din regiune si din alte parti ale lumii”, se mai spune in scrisoare, acuzand mai ales ”regimul lui (Recep Tayyip) ERDOGAN, care conduce Turcia”.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC dezvaluie cum i-a ajutat TURCIA pe JIHADISTI

Potrivit ambasadorului sirian, interferenta Ankarei in treburile interne ale Siriei ”a luat multe forme in decursul crizei, inclusiv participarea directa a fortelor armate ale REGIMULUI ERDOGAN in operatiuni militare ofensive in sprijinul TERORISTILOR”. ”Aceste forte au asigurat acoperire pentru teroristi, deplasari pe teritoriul sirian sau de-a lungul granitei turco-siriene, in scopul de a facilita infiltrarea de MERCENARI TERORISTI din TURCIA in SIRIA”, se afirma in scrisoare.

Ambasadorul Jafaari il acuza pe Erdogan ca viseaza la ”relansarea mostenirii coloniale otomane”. El a afirmat ca Erdogan ”a inceput sa ridice problema protectiei pentru persoanele de origine turca in urma cu mai multi ani, in pofida faptului ca persoanele respective ar putea fi cetateni ai unor state suverane”.

”Crimele regimului turc sunt indreptate nu numai impotriva Siriei (…), ci si a sirienilor refugiati in Turcia din cauza tiraniei si a terorismului unor organizatii precum Statul Islamic, Frontul Al-Nosra, Armata de Cucerire si Frontul Islamic, pe care guvernul turc le gazduieste pe teritoriul sau”, se spune in scrisoare, precizand ca refugiatii sirieni se confrunta pe teritoriul turc cu ”o tiranie si un terorism si mai mare din parte bandelor care se ocupa cu traficul de persoane, despre care agentiile si institutiile regimului lui Erdogan stiu si in care sunt direct implicate”.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC A EXECUTAT PESTE 2.000 DE CIVILI IN 18 LUNI IN SIRIA

Referindu-se la doborarea de catre aviatia turca a avionului militar rusesc Suhoi-24 pe 24 noiembrie in spatiul aerian din nordul Siriei, diplomatul sirian o considera drept ”o lovitura de cutit in spatele eroilor care lupta impotriva terorismului Statului Islamic”. ”Acuzatiile lui Erdogan ca fortele aeriene ruse au incalcat spatiul aerian turc in timp ce sprijineau operatiunile armatei arabe siriene impotriva gruparilor teroriste armate si persistenta acestor acuzatii nu sunt altceva decat o incercare inutila de a crea confuzie, de a nascoci fapte si de a acoperi implicarea regimului sau in contrabanda Statului Islamic cu petrol sirian furat de catre Turcia si de traficul Turciei cu arme si material pentru teroristi in Siria”, conchide ambasadorul sirian.

Sursa foto: yahoonews