Ambasadorul SUA, HANS KLEMM, le-a transmis un indemn romanilor inainte de ALEGERILE LOCALE

Ambasadorul SUA la Bucuresti, HANS G. KLEMM, i-a indemnat pe romani sa nu voteze pe 5 iunie “candidatii care au fost acuzati de coruptie”. HANS G. KLEMM a subliniat ca aceasta campanie este foarte importanta pentru viitorul Romaniei si a precizat ca acum alegatorii au sansa sa duca mai departe reformele incepute, prin votarea alegatorilor integri.

Diplomatul a facut aceste declaratii in cadrul unei mese rotunde la care au participat mai multi jurnalisti, relateaza Constantanoastra.ro.

HANS G. KLEMM a apreciat ca actuala campanie electorala “este foarte importanta pentru viitorul Romaniei”, pentru ca vine dupa evenimentele din octombrie-noiembrie 2015 – tragedia din Colectiv, demonstratiile in strada, caderea guvernului Ponta si numirea cabinetului Ciolos.

“Acum alegatorii romani au ocazia sa duca mai departe aceasta atmosfera, sa aleaga politicieni integri, care se concentreaza asupra binelui Romaniei. Toate alegerile sunt importante, insa acestea sunt deosebit de pline de semnificatie pentru Romania si ii incurajez pe toti alegatorii sa mearga la vot”, a spus HANS G. KLEMM.

CITESTE SI: AMBASADORUL SUA RASPUNDE ACUZATIILOR FORMULATE DE TRAIAN BASESCU

Intrebat daca crede ca legislatia romaneasca ar trebui sa prevada restrictii in a candida pentru functii publice din momentul in care incepe urmarirea penala sau trebuie sa primeze, ca si in SUA, prezumtia de nevinovatie, ambasadorul a spus ca este “o intrebare dificila”.

“Eu incurajez partidele politice sa selecteze candidati care nu sunt acuzati de acte de coruptie si, de asemenea, incurajez romanii sa nu voteze candidati care au fost acuzati de coruptie. (…) Coruptia politica exista si in Statele Unite, sunt foarte multi politicieni care au fost gasiti vinovati de coruptie doar in ultimele luni. (…) In SUA, pana cand cineva este condamnat, nu exista o interdictie in a candida, dar partidele evita orice asociere cu cineva acuzat de fapte de coruptie”, a conchis HANS G. KLEMM.

Sursa foto: adevarul