Ambasadorul Ucrainei in Romania: Este vorba de DOBORARE INTENTIONATA

AMBASADORUL UCRAINEI in Romania, Teofil Bauer, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca autoritatile ucrainene au toate motivele sa creada ca este vorba de doborarea intentionata cu folosirea unui complex antiaerian.

“Avionul DOBORAT apartine companiei Malaysia Airlines. Toti cei 283 de pasageri si 15 membri ai echipajului au murit. Acest ACCIDENT a devenit o tragedie nu doar pentru Ucraina, ci pentru lumea intreaga. Exprimam sincere condoleante pentru familiile victimelor”, a declarat Teofil Bauer.

Oficialul a precizat ca s-a constituit o comisie de ancheta pentru analizarea acestui act terorist.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA. SERVICIUL AVIATIC DIN TARA VECINA A IMPUS O ZONA DE INTERDICTIE AERIANA

“In jurul orei 16:20 avionul a disparut de pe ecranele radarelor. AVIONUL a cazut in regiunea Donetk, in apropiere de granita cu Rusia. Locul prabusirii se afla in zona sub controlul operational al grupurilor teroriste sustinute de Rusia.

Guvernul Ucrainei ia toate masurile pentru a negocia cu grupurile armate ilegale pentru a obtine acces deplin la locul ACCIDENTULUI”, a punctat Bauer.

“Acesta este al treilea avion DOBORAT in ultimele 3 zile pe teritoriul Ucrainei. Avem toate motivele sa credem ca in acest caz este vorba de doborarea intentionata cu folosirea unui complex antiaerian”, a spus AMBASADORUL, adaugand ca interceptarile date publicitatii sunt informatii oficiale. 

Citeste si: AVION CAZUT UCRAINA: MAE ANUNTA CA UNUL DINTRE PASAGERI AVEA SI CETATENIE ROMANA

“Armamentul folosit este rusesc. Sunt dovezi ca racheta cu care a fost doborat avionul a fost lansata de pe teritoriul controlat de grupurile separatistilor. Nu putem spune care este originea armamentului. A fost gasita a doua cutie neagra a aeronavei, care va clarifica conditiile in care s-a produs accidentul”.

Pe de alta parte, mai multe companii aeriene au declarat ca ocolesc traseul din estul Ucrainei de mai multa vreme.

Potrivit Bloomberg, citat de Interfax, compania australiana Qantas Airways nu mai utilizeaza acest traseu de cateva luni. Un reprezentant al Cathay Pacific Airways a anuntat, de asemenea, ca zborurile sale evita aceasta zona “de ceva timp”.

La randul lor, companiile aeriene Korean Air Lines si Asiana Airlanes nu au mai survolat zona de actiuni militare din estul Ucrainei din 3 martie. Philippine Airlines a declarat si ea ca evita respectiva zona de operatiuni militare.

RASTURNARE DE SITUATIE IN CAZUL AVIONULUI PRABUSIT! ANUNTUL SOC DESPRE TRAGEDIA DE PE TERITORIUL UCRAINEI!

Sursa foto: romanialibera.ro