AMBITIILE MILITARE ALE lui VLADIMIR PUTIN FAC VALURI LA MAREA NEAGRA

Ambitiile militare ale presedintelui rus VLADIMIR PUTIN fac valuri la MAREA NEAGRA. Financial Times publica o analiza despre cum RUSIA cauta sa domine MAREA NEAGRA. ROMANIA simte presiunea si le cere aliatilor NATO sa participe la crearea unei flote care sa descurajeze potentialii inamici.

Articolul Financial Times, citat de Stiripesurse, despre MAREA NEAGRA incepe prin a descrie un episod petrecut luna trecuta. O fregata canadiana patruleaza in apropiere de coastele ROMANIEI. La doar doi kilometri de ea, un avion al RUSIEI spioneaza fiecare miscare. “Rusii sunt omniprezenti aici. Vor sa ne arate ca este zona lor si flutura steagul Rusiei”, spune comandantul navei canadiene. Astfel de momente sunt dese in MAREA NEAGRA si ingrijoreaza statele riverane.

CITESTE SI: AMERICANI STIU CEVA? SCUTUL DE LA DEVESELU NU VA FUNCTIONA

“Stoltenberg a fost recent in tara noastra. I-am spus atunci ca NATO este absenta in MAREA NEAGRA si asta transforma MAREA NEAGRA intr-un lac rusesc”, a spus Recep Erdogan, presedintele Turciei. “MAREA NEAGRA este foarte vulnerabila. Rusia revine la jocul pe care il facea in timpul Razboiului Rece si inainte de acesta. Adica trateaza MAREA NEAGRA ca pe un fel de lac rusesc”, spune si un analist citat de Financial Times.

Din cauza presiunilor rusesti, ROMANIA a cerut NATO o flota la MAREA NEAGRA. Apelul a fost repetat de premierul Dacian Ciolos la inaugurarea scutului antiracheta de la Deveselu, in prezenta sefului NATO. “Suntem constienti ca pentru ca aceasta structura sa existe e necesara implicarea altor parteneri decat ROMANIA in MAREA NEAGRA”, a spus Ciolos.

Alianta Nord Atlantica va decide la summitul din iulie, de la Varsovia, daca navele NATO vor forma o flota la MAREA NEAGRA, asa cum isi doreste ROMANIA.

Sursa foto: gandul