AMBULANTA BUCURESTI: 2.690 de SOLICITARI numai in ULTIMELE 48 de ORE

Aproape 2.700 de solicitari au fost primite in ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, a declarat joi pentru Agerpres managerul SABIF, Alis Grasu.

‘Au fost 2.690 de solicitari in ultimele 48 de ore, deci o crestere cu 1% fata de saptamana trecuta. Dintre acestea, 1.424 au fost cazuri de urgenta de cod rosu si cod galben. Dintre cazurile de urgenta, 294 au fost cazuri in loc public, 50 de lipotimii si 35 de sincope’, a precizat Alis Grasu. Potrivit ei, sunt afectate de canicula toate persoanele cu probleme cronice de sanatate, cardiace, respiratorii, neurologice, persoanele de varsta a treia, persoanele cu dizabilitati, copiii mici si sugarii.

‘Toti ar trebui in intervalul 11,00 -18,00 sa nu petreaca vreme mai indelungata in soare, sa nu faca efort fizic, sa stea in incinte racoroase, sa se hidrateze corespunzator’, a atentionat managerul SABIF. Departamentul pentru Situatii de Urgenta a avertizat pe Facebook ca in perioada caniculei cei mai vulnerabili sunt copiii si a atras atentia ca acestia nu trebuie lasati singuri in masini, pentru ca in soare masinile se incing foarte repede si se pot produce tragedii.

Valul de caldura va persista atat in week-end-ul care urmeaza, mai ales in regiunile vestice, cat si in primele zile ale saptamanii viitoare, in special in sudul si sud-estul teritoriului, a declarat, pentru AGERPRES, Oana Catrina, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie.

‘Temperaturile vor continua sa fie caniculare in weekend-ul urmator, mai ales in regiunile vestice, unde se vor depasi valori de 41 de grade Celsius. Valul de caldura va fi intens si saptamana viitoare, dar in special in sudul si sud-estul teritoriului. In celelalte regiuni, mercurul din termometre va mai cobori’, a mentionat Catrina.

Sursa foto: realitatea