Ambulanta SMURD Dambovita aflata in misiune, lovita in plin de o masina condusa de un spaniol baut

O ambulanta SMURD Dambovita aflata in misiune, cu semnalele acustice si luminoase in functiune, in care erau soferul, un pacient si alte trei persoane, a fost lovita in plin, intr-o intersectie din municipiul Targoviste, de o masina condusa de un sofer spaniol aflat sub influenta alcoolului.

Potrivit reprezentantilor IPJ Dambovita, salvarea, in care se aflau conducatorul auto, doi paramedici, un pacient si vecinul acestuia se deplasa cu semnalele acustice si luminoase aprinse, dar intr-o intersectie din orasul Targoviste a fost izbita in plin de un autoturism inmatriculat in Bulgaria. La volanul masinii se afla un cetatean spaniol in varstă de 37 de ani, in care era pasagera o fata din Dambovita, de 20 de ani.

Pasagerul din ambulanta a scapat nevatamat si a fost preluat de alt echipaj si transportat in siguranta la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste, unde trebuia sa ajunga pentru ingrijiri medicale, corespunzator bolii de care sufera, iar vecinul acestuia si cei doi paramedici s-au ales cu escoriatii care nu au necesitat deplasarea la o unitate medicala.

Soferului i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa deoarece gradul de alcoolemie stabilit impune doar o contraventie, politistii continuand ancheta pentru neacordare de prioritate.

sursa foto: cronicaromana.ro