AMEDY COULIBALY si-a filmat ATACUL asupra unui MAGAZIN EVREIESC din PARIS

AMEDY COLIBALY, autorul luarii de ostatici din 9 ianuarie de la un magazin evreiesc din Paris, si-a filmat ATACUL cu o camera video, informeaza CNN. Conform reporterului ERIC PELLETIER de la revista franceza L’Express, Amedy Coulibaly a filmat 7 minute din atacul asupra magazinului evreiesc din Paris, inclusiv momentele in care a ucis trei dintre ostatici, scrie CNN.

Citand o sursa apropiata investigatorilor, Pelletier a declarat ca teroristul a folosit un computer din magazin pentru a trimite prim email o copie a filmarii, inainte de a fi ucis de politie. AMEDY COULIBALY avea asupra sa o camera GoPro.

CITESTE SI: Amedy Coulibaly a fost inmormantat in partea musulmana a cimitirului din Thiais, in regiunea pariziana

”Exista o probabilitate mare ac filmarea sa fi fost trimisa unui alt destinatar, si nu unei surse media”, a declarat un investigator, care se teme ca videoclipul va aparea online. Investigatorii francezi au examinat computerele recuperate din MAGAZINUL EVREIESC si cauta posibili complici pe care AMEDY COULIBALY i-a avut de-a lungul timpului.

Mai multi supravietuitori ai atacului au declarat ca teroristul a incercat sa se conecteze la Internet de pe calculatorul personal, dar nu a reusit. Ulterior, acesta a mers la un calculator din magazin, unde a introdus un card de memorie si parea sa copieze fisiere video sau foto. Si fratii Kouachi ar fi filmat atacul de la revista CHARLIE HEBDO cu o camera GoPro. Un reporter al publicatiei The Guardian, Jason Burke, sustine ca o camera GoPro a fost gasita in masina Citroën C3, abandonata in Paris la scurt timp dupa comiterea atacului de la Charlie Hebdo.

CITESTE SI: Amedy Coulibaly a condus cinci persoane la Madrid, cu scopul de a lua avionul catre Turcia

AMEDY COULIBALY a fost omorat dupa ce a luat ostatici, dintre care a ucis patru, intr-un magazin alimentar cu specific evreiesc, la Paris. El ar fi de asemenea cel care a ucis-o prin impuscare pe o politista municipala, cu o zi inainte, in apropiere de capitala franceza. Hayat Boumeddiene, partenera lui Coulibaly, a intrat in Siria pe 8 ianuarie, prin Turcia, a confirmat ministrul turc de Externe Mevlüt Cavusoglu.

Sursa foto: lemeridien.ro