AMENAJARE peisagistica INEDITA, in Sectorul 4

Primaria Sectorului 4 a amenajat la intersectia dintre bd. C-tin Brancoveanu si Sos. Oltenitei o fantana arteziana cu “parbole” care, dupa ultimele probe, efectuate succesiv in cursul serilor precedente, a fost pusa in functiune, au anuntat joi repreyzntantii institutiei.

Potrivit sursei citate, lucrarile de reabilitare peisagistica a acestei mari intersectii din Sectorul 4 au demarat in luna octombrie a anului trecut, fantana reprezentand piesa centrala a rondului prevazut cu peluza de gazon si flori, intreaga esplanada fiind pavata cu dale de granit.

Citeste si: COPACI plantati in Parcul Lumea Copiilor, de ZIUA PAMANTULUI

Bazinul este placat cu placi vitroceramice, de nuanta albastra, apa avand o adancime de 60 centimetri.

Avand in vedere amplasarea fantanii intr-o zona predispusa la curentii de aer, controlul pompelor va fi efectuat prin intermediul convertizoarelor de frecventa, care vor permite scaderea inaltimii jeturilor in cazul in care programatorul aferent senzorului de vant va inregistra o intensificare a curentilor de aer. Convertizoarele de frecventa, impreuna cu un automat autoprogramabil vor fi folosite si pentru a realiza un joc de apa pentru cresterea si descresterea treptata a inaltimii.

Pentru preluarea apei aruncate accidental de curentii de aer, de jur imprejurul bazinului a fost realizata o rigola de preluare, acoperita cu gratar de inox, cu conexiune la canalizare. Efectul de apa va fi asigurat de un inel perimetral cu diametrul de zece metri.

Citeste si: Sistem de MONITORIZARE VIDEO a accesului ELEVILOR, in scolile din Sectorul 4

Noua amenajare se evidentiaza prin traiectoria pe care o urmeaza jeturile de apa, acestea fiind dirijate pe traseul unor “parabole”, dupa cum le-au denumit arhitectii peisagisti, vizibile de la mare distanta.

Acestea se vor inalta trei metri spre cer, revenind si urcand, intr-un joc continuu, suplinit elegant din punct de vedere cromatic de lampile submersibile cu leduri.

Valoarea totala a investitiei este de 700.000 de lei cu TVA, incusiv partea de proiectare.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4