AMENINTARE CU BOMBA LA CONGRESUL FIFA: Oficiali si jurnalisti EVACUATI. UPDATE

O AMENINTARE cu BOMBA a avut loc, vineri, in timpul lucrarilor de la CONGRESUL FIFA, numerosi oficiali si ziaristi fiind evacuati. La aceasta editie a CONGRESULUI FIFA urmeaza sa aiba loc alegerea unui nou presedinte pentru un mandat de patru ani.

UPDATE 15.10: ALERTA cu BOMBA de la sediul FIFA a fost una FALSA au anuntat autoritatile elvetiene potrivit AFP.

Autoritatile din Elvetia au confirmat AMENINTAREA cu BOMBA care a avut loc la sediul FIFA. Politia din Zurich a confirmat ca a primit o AMENINTARE cu BOMBA, vizata fiind cladirea unde are loc CONGRESUL FIFA. Delegatiile FIFA si presa au parasit sala principala, acestia mutandu-se intr-o alta incapere de lucru, dupa anuntul presupusei bombe.

Jérôme Valcke, secretarul general al FIFA, a promis ca va reveni cu amanunte in aproximativ 15 minute.

Incidentul s-a petrecut in pauza de pranz in sala Congresului unde urmeaza sa aiba alegerile pentru functia de presedinte al FIFA, pentru care candideaza actualul conducator Sepp Blatter si printul iordanian Ali bin Al Hussein.

A fost al doilea incident de vineri, dupa evacuarea a doi manifestanti patrunsi in sala, care purtau drapelul Palestinei si cereau excluderea Israelului din FIFA.

Sepp Blatter si printul iordanian Ali bin Al Hussein lupta astazi pentru sefia FIFA. Cu toate ca forul mondial se afla intr-un imens scandal de coruptie, Blatter ramane favorit cert la castigarea alegerilor, informeaza presa britanica. Vor fi 209 voturi (fiecare membru are dreptul la un vot), iar presedintele va fi ales fie cu doua treimi din voturi in primul tur, fie cu majoritate simpla, in cel de-al doilea.

IN CURS DE ACTUALIZARE.

Sursa foto: fifa.com