AMENINTARILE care vizeaza MILITARI AMERICANI, calificate de NATO drept o DIVERSIUNE din partea STATULUI ISLAMIC

Comandantul trupelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove, a declarat, duminica, ca publicarea de catre o grupare care pretinde a fi Statul Islamic (SI) a unei liste de 100 de militari americani care ar trebui ucisi reprezinta o incercare de diversiune din partea “unui califat aflat sub presiune” pe campul de lupta, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

 “In legatura cu publicarea de catre ISIS (unul dintre acronimele organizatiei Statul Islamic) a acestor informatii, intrebarea mea este: de ce ar trebui sa ne asteptam la mai putin sau la ceva diferit?”, a declarat generalul american in cadrul unei dezbateri organizate la Bruxelles de catre institutul american German Marshall Fund.

Citeste si: STARE DE ALERTA IN SUA: Gruparea SI INSTIGA militantii islamisti sa DECAPITEZE 100 de MILITARI americani

“Este vorba doar de un mijloc in plus de a face senzatie. Am vazut in ultimele luni ca, de fiecare data cand gruparea inregistreaza o infrangere pe campul de lupta, sau se afla sub presiune pe campul de lupta, se foloseste de un tertip pentru a face senzatie”, a adaugat el.

“Acest califat se afla, in opinia mea, sub o mare presiune si, prin urmare, ei incearca sa distraga atentia de la ceea ce se intampla pe campul de lupta folosindu-se de unul din aceste tertipuri”, a continuat generalul Breedlove.

“Cred ca suntem cu totii ingrijorati sa citim aceste informatii”, a declarat la randul sau, in cadrul aceleiasi dezbateri, fostul subsecretar de stat american al apararii, Michele Flournoy.

Citeste si: Gruparea STAT ISLAMIC a REVENDICAT atentatele din YEMEN in care au murit peste 142 de persoane

“Cred ca acest lucru arata ce fel de tactici foloseste gruparea si faptul ca noi trebuie sa ne pregatim, atat in termeni de protectie a personalului nostru, cat si prin colaborarea stransa cu comunitatile din tara noastra pentru a ne asigura ca procesul de radicalizare are putine sase de reusita”, a spus ea, care conduce in prezent un centrul de studiu “Center for a New American Security”.

Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste (SITE) a informat duminica ca hackeri care sustin ca fac parte din gruparea jihadista Statul Islamic (SI) au publicat o lista de 100 de militari americani care ar trebui ucisi, precizandu-le numele si presupusele lor adrese.

Grupul, care se prezinta drept “Divizia de hackeri a Statului Islamic”, a publicat online aceste informatii despre 100 de membri ai diferitelor corpuri ale armatei americane, inclusiv gradele si fotografiile lor, a adaugat SITE. In textul mesajului de amenintare, Statul Islamic face apel la membrii si simpatizantii sai din SUA sa-i ucida pe respectivii militari, potrivit The New York Times.

Sursa foto: telegraph.co.uk