AMENINTAT de maghiari pentru ca s-a fotografiat cu STEAGUL ROMANIEI la gat

A avut indrazneala sa se fotografieze cu steagul Romaniei la gat de Ziua Maghiarilor, postand poza pe Facebook, iar amenintarile la adresa sa au inceput sa curga.

Este cazul unui adolescent din Sfantu Gheorghe care s-a fotografiat cu steagul romanesc, sambata, avand pe fundal mii de maghiari ce sarbatoreau Ziua Maghiarilor. Tanarul a postat poza pe Facebook, acolo unde a primit mai multe amenintari din partea maghiarilor.

Sute de utilizatori ai retelei de socializare au comentat fotografia, multi dintre ei intr-un limbaj ostil, mai multe persoane de etnie maghiara care il ameninta cu bataia pe baiat.

Unul dintre comentarii, postat de Czine Hunor, este: “In locul tau nu as mai iesi pe strada”, iar in altul, David Laszlo scrie: “Cred ca meriti o bataie mare”. Un alt etnic maghiar, Deak Attila, spune: “Cred ca va trebui sa mergi sa te distrezi de-acum in Brasov si in Voinesti”, in timp ce Sanci Kanyo scrie: “Nu-l omorati, vin acasa si vreau si eu sa-i dau”, informeaza Mediafax.

Pe de alta parte, adolescentul este laudat de catre romani pentru gestul sau, iar printre sustinatorii acestuia se numara si Sabina, eleva din orasul Covasna care anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a mers la scoala cu o bentita tricolora.

Citeste si: ZIUA MAGHIARILOR: DECLARATIE SCANDALOASA A VICEPREMIERULUI UNGARIEI

“Sunt alaturi de tine, Cosmin, si te sustin pentru ca am trecut si eu prin asta..sa nu-ti fie teama. Gestul tau este unul de normalitate totala si nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!”, scrie Sabina.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, Nicoleta Marin, a declarat, potrivit sursei citate, ca nu a fost depusa nicio plangere in legatura cu amenintarile la adresa baiatului.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Covasna nu au putut fi contactati.
Anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cativa elevi romani de la Liceul “Korosi Csoma Sandor” au mers la scoala cu accesorii in culorile tricolorului romanesc, iar una dintre eleve, care purta o bentita tricolora si a carei fotografie a fost postata pe o retea de socializare, sustinea ca ar fi primit amenintari.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Covasna afirma atunci ca situatia creata la Liceul “Korosi Csoma Sandor” din orasul Covasna a fost una singulara si ca orice persoana are dreptul de a-si manifesta convingerile si prin purtarea unor insemne nationale.

Sursa foto: realitatea.net