AMENZI de 100.000 de lei la GARA de NORD in urma unor controale ANPC

Gara de Nord si sase garnituri de tren au fost supuse unui control al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), unde comisarii au aplicat aplicat amenzi de 100.000 de lei pentru conditiile de pe peroane si din garnituri, relateaza Mediafax.

Controlul a vizat atat conditiile de pe peroane, din vagoane, dar si restaurantele de alimentatie publica din incinta Garii de Nord si din vagoanele restaurant.

Pentru neregulile gasite in cele sase vagoane de tren, cu diferite destinatii, comisarii ANPC au aplicat sanctiuni in valoare de 100.000 lei si masuri complementare de remediere a deficientelor. Totodata, controrii ANPC au sesizat ca informarea calatorilor privind plecarile si sosirile se facea numai in limba romana, si numai pentru trenurile internationale, si in limba engleza.

CITESTE SI: AMENZI SEVERE la PLAJELE DE FITA din MAMAIA. Afla motivul

In gara comisarii ANPC au gasit numeroase nereguli precum: grupuri sanitare insalubre, fara amenajari pentru persoanele cu dizabilitati, paviment cu portiuni deteriorate, cu denivelari in zonele gurilor de canalizare si a gurilor de scurgere, unde erau aruncate si diverse resturi solide. Si pe peroane au fost constatate abateri grave.

CITESTE SI: RATB, amendata cu 150.000 lei de ANPC pentru CONDITII de TRANSPORT IMPROPRII. REACTIA RATB. UPDATE

Tot in perimetrul Garii de Nord, controlorii au gasit o farmacie care comercializa produse farmaceutice (creme) expirate. Verificari au avut loc si la comerciantii de produse alimentare, unde au dat 10 amenzi in in valoare totala de 71.000 de lei. Totodata, a fost oprita temporar activiatea de comercializare si prestare de servicii a patru unitati de alimentatie publica.

Sursa foto b1