AMENZI de 4200 lei pentru cei care n-au indepartat turturii si zapada depusa in SECTORUL 6

In urma actiunii de control desfasurata in intervalul 19 – 21.01.2016,  politistii locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala SECTOR 6 au aplicat sanctiuni in valoare de 4200 lei celor care n-au respectat prevederile HCGMB nr. 120/2010 privind obligatia persoanelor fizice/juridice de a indeparta turturii de gheata formati la nivelul acoperisurilor imobilelor, de a curata trotuarele de zapada depusa si gheata formata.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200 de lei la 500 de lei, in cazul persoanelor fizice, iar pentru cele juridice, sanctiunile se incadreaza intre 500 de lei si 2000 de lei.

„Turturii neindepartati la timp reprezinta un real pericol pentru cetateni, la fel si zapada care, odata cu temperaturile geroase din ultima vreme, se transforma in gheata si ingreuneaza circulatia pietonilor. De aceea, inspectorii primariei au sanctionat persoanele care nu au actionat corespunzator pentru curatarea turturilor si a zapezii de pe trotuare. Actiunile politistilor locali SECTOR 6 vor continua si in zilele urmatoare pentru inlaturarea eventualelor pericole, dar este nevoie si de implicarea membrilor comunitatii”, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU.

Sursa foto: primarie6