AMENZI de 9.000 de lei, aplicate de politistii locali in PIATA VETERANILOR

Directia Generala de Politie Locala Sector 6, prin directiile Ordine Publica, Inspectie Generala si Protectia Mediului, a initiat si desfasurat in aceasta saptamana o ampla actiune de control in Piata Veteranilor din Sectorul 6, din dispozitia primarului RARES MANESCU, a anuntat Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, au fost vizate respectarea normelor de mediu, eliminarea falsilor producatori, prevenirea si combaterea comertului neautorizat, identificarea si luarea masurilor legale impotriva persoanelor care comercializeaza produse alimentare si nealimentare in alte locuri decat cele stabilite de autoritatea locala.

Citeste si: CONTROALE si AMENZI, in Piata Valea Ialomitei din Sectorul 6

Cele mai multe SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE au fost aplicate operatorilor economici pentru lipsa Acordului de functionare, pentru comercializarea produselor cu termen de valabilitate expirat sau nespecificat, pentru neafisarea preturilor de vanzare la marfuri. Au mai fost aplicate SANCTIUNI si pentru lipsa Certificatului constatator pentru punctul de lucru, lipsa Autorizatiei de functionare, lipsa contractelor de salubrizare, expunerea marfurilor in afara spatiului autorizat, neafisarea datelor de identificare, depasirea obiectului de activitate autorizat si neavizarea la zi a certificatului de producator. Totodata, au fost inmanate mai multe somatii cu privire la dezafectarea unor constructii provizorii (corturi, cabane de lemn, tarabe, umbrele) amplasate ilegal pe domeniul privat al Municipiului Bucuresti si aducerea terenului la starea initiala.

Citeste si: AMENZI de 10.000 de lei, aplicate de politistii locali in PIATA CRANGASI pentru NEREGULI

Cuantumul SANCTIUNILOR aplicate a fost in valoare de 9.000 de lei, iar echipele de salubritate au igienizat si salubrizat toata zona pietei. In plus, administratorul pietei a fost instiintat asupra respectarii obligatiilor legale referitoare la indepartarea din piata a persoanelor care nu poseda certificat de producator. In acest fel, va fi eliminata orice forma de specula ce ar putea dauna atat bunei desfasurari a activitatilor comerciale, cat si locuitorilor Sectorului 6.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6