AMENZI de peste 118.000 de lei, aplicate de politisti TRAXIMETRISTILOR din Bucuresti

Politistii au verificat peste 720 de autovehicule taxi si au aplicat amenzi de peste 118.000 de lei in urma unei actiuni desfasurate in Bucuresti si in zona Aeroportului International Henri Coanda, se arata intr-un comunicat remis luni presei de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit sursei citate, in perioada 9-20 februarie, sub coordonarea directiilor de specialitate din cadrul IGPR, politistii au actionat, in municipiul Bucuresti si in zona Aeroportului International Henri Coanda, pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit la regimul transportului in regim de taxi.

La activitati au participat 121 politisti de la rutiera, de investigare a criminalitatii economice si de la politia transporturi, precum si specialisti din cadrul Biroului Roman de Metrologie Legala.

Citeste si: AMENZI de peste 100.000 de lei aplicate de politisti, dupa controale la TAXIURILE din zona a cinci AEROPORTURI

Politistii au verificat 724 autovehicule taxi, iar pentru neregulile constate au aplicat 337 sanctiuni contraventionale, din care 117 pentru abateri prevazute in Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere si 220 pentru incalcarea normelor rutiere.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate a fost de 118.828 de lei.

Ca masuri complementare, politistii au retinut patru permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public si au retras 29 de certificate de inmatriculare.

In doua alte cazuri, s-a constatat efectuarea transportului in regim de taxi fara a se detine autorizatie in acest sens eliberata de autoritatea publica locala, fiind dispusa suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor pentru sase luni.

In cadrul actiunii, echipele de control aflate in trafic au constatat trei infractiuni. 

Intr-unul din cazuri, la data de 9 februarie, in zona Aeroportului Henri Coanda Otopeni, a fost verificat aparatul de taxat al unui autoturism taxi condus de un barbat.

Citeste si: Taximetristii din zona a cinci aeroporturi, AMENDATI de politisti

In urma controlului a reiesit ca la sigiliul fiscal lipsea un element, ceea ce permite interventia asupra bornelor fiscale, astfel putandu-se neinregistra in memoria fiscala incasarile efectuate.

In cel de-al doilea caz, a fost verificat, la data de 11 februarie, aparatul de taxat al unui autoturism taxi condus de un barbat, in zona Aeroportului Henri Coanda Otopeni.

Si la sigiliul fiscal al acestui aparat de taxat lipsea un element, ceea ce permite interventia asupra bornelor fiscale, putand genera neinregistrarea in memoria fiscala a incasarilor efectuate.

De asemenea, in autoturism a fost descoperit un dispozitiv tip quartz, folosit pentru interventia asupra aparatului de taxat, in vederea neinregistrarii sumelor de bani.

In primele doua cauze a fost intocmit dosar penal conform Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, pentru savarsirea infractiunii de alterare, distrugere sau ascundere de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor.

In cel de-al treilea caz, la data de 20 februarie, politistii au depistat un barbat care ar fi efectuat transport in regim de taxi cu un autoturism avand suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public. In cauza a fost intocmit dosar penal.

Sursa foto: libertatea.ro