AMENZI de peste 820.000 de lei aplicate de politisti, in a doua zi de CRACIUN

Politia Romana a intervenit in a doua zi de Craciun la aproape 2.700 de solicitari primite din partea cetatenilor, a aplicat peste 3.800 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 820.000 de lei si a constatat peste 300 de infractiuni, se arata intr-un comunicat al institutiei remis sambata presei.

Potrivit sursei citate, in cadrul activitatilor desfasurate vinerii, politistii au constatat 325 infractiuni, dintre care 169 de natura judiciara, 96 la regimul circulatiei rutiere, patru la regimul silvic, 24 conform Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, una la Legea nr. 241/2005, privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si 31 alte genuri.

Din totalul infractiunilor, 124 au fost constatate in flagrant delict.

Pentru abaterile de la normele contraventionale, politistii au aplicat 3.845 sanctiuni, in valoare totala de 820.352 lei si au confiscat bunuri in valoare de 13.655 lei.

Astfel, politistii au intervenit si au aplicat 1.022 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, au aplicat 25 sanctiuni prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 20 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor,  sase la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic si trei la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Citeste si: Peste 3.000 de AMENZI aplicate de politisti, in ziua de CRACIUN

De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic politistii au aplicat 2.573 sanctiuni contraventionale, dintre acestea 857 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza, una pentru lipsa anvelopelor de iarna si 47 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune.

Totodata, politistii au retras 33 de certificate de inmatriculare si au retinut 175 de permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 59 pentru conducere sub infleunta bauturilor alcoolice si 38 pentru conducere cu viteza excesiva, restul fiind pentru alte abateri.

Pe parcursul zilei de vineri, politistii au aplanat 283 de stari conflictuale, au depistat noua persoane urmarite in temeiul legii si 171 de persoane banuite de comiterea unor infractiuni, cinci dintre acestea fiind retinute si patru arestate. 

Citeste si: Peste 25.000 de politisti, jandarmi si pompieri, MOBILIZATI in perioada SARBATORILOR DE IARNA

Politistii aflati in misuni au intervenit la aproape 2.700 de solicitari ale cetatenilor, peste 2.200 dintre acestea fiind apeluri prin serviciul de urgenta 112.

De asemenea, politistii au asigurat masurile de ordine, siguranta si fluenta a traficului rutier la 47 manifestari publice, la aceste evenimente nefiind inregistrate incidente.   

Cei aproape 10.500 de politisti vor fi in continuare la datorie, pregatiti sa intervina atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale si sa actioneze pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente ce pot afecta linistea cetatenilor, potrivit sursei citate.

Totodata, in perioada in care avertizarea meteo este in vigoare, Politia Romana va actiona, la nivel national, pentru siguranta si fluenta traficului rutier.

Pentru siguranta deplasarii, politistii recomanda soferilor sa evite pornirea la drum pe timp de viscol si ninsoare puternica, iar daca, totusi circula pe drumuri cu probleme, sa respecte indicatiile politistilor aflati in trafic.

De asemenea, politistii le reamintesc soferilor ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Politistii le recomanda si pietonilor sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in conditii de siguranta.

Sursa foto: nasultv.ro