Amenzi in Sectoul 6 pentru nerespectarea normelor de mediu

Mai multe actiuni de monitorizare si salubrizare a terenurilor din Sectorul 6 au avut loc in perioada 31 octombrie – 4 noiembrie, din dispozitia primarului Rares Manescu.

Inspectorii, impreuna cu lucratori ai Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6 (ADPDU) si ai firmei de salubrizare Urban SA, au actionat in Calea Giulesti si in vecinatatea Pietei Gorjului, din Militari.

In cadrul activitatii care a vizat perimetrul zonei Pietei Gorjului au fost verificate contractele de salubrizare, au fost desfasurate actiuni de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, zonele afectate de deseuri au fost salubrizate, iar strazile au fost maturate si spalate.

Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la normele de mediu, in urma actiunilor intreprinse de reprezentantii autoritatii locale, au avut o valoare totala de 36.000 de lei.

In perioada urmatoare, inspectorii de mediu vor continua monitorizarea tuturor spatiilor de pe raza sectorului si vor trimite somatii proprietarilor de terenuri, amintindu-le ca au obligatia sa le imprejmuiasca si sa le salubrizeze, la nevoie beneficiind de sprijinul echipelor ADPDU si Urban.