AMENZI in zone comerciale si de tranzit din sectoarele 1 si 5 ale CAPITALEI

Peste 80 de politisti din cadrul Directiei Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) au actionat sambata in zone comerciale si de tranzit din sectoarele 1 si 5 ale Capitalei, unde au dat mai multe amenzi, informeaza Agerpres.

In sectorul 1 au fost legitimate 57 de persoane, fiind depistat autorul unei infractiunii de furt. De asemenea, au fost aplicate zece sanctiuni contraventionale, in valoare totala de aproximativ 1.700 de lei, arata DGPMB.

Actiunea a avut drept scop asigurarea unui climat de siguranta publica pe linia folosirii/vanzarii materialelor pirotehnice, efectuarea de verificari pe linia comercializarii ilegale a brazilor de Craciun; prevenirea si combaterea cersetoriei, perceperii ilegale de taxe de parcare, vanzarii ilegale si ambulante a diferitelor marfuri in zona Garii de Nord; depistarea persoanelor care comit infractiuni stradale; depistarea bunurilor provenite sau folosite la comiterea de infractiuni si ridicarea acestora in vederea confiscarii sau indisponibilizarii.

CITESTE SI: Deseuri ridicate si amenzi de 34.000 lei in Cartierul Militari din dispozitia primarului RARES MANESCU

In sectorul 5 au fost verificate 18 persoane fizice si juridice, fiind aplicate sase sanctiuni contraventionale in valoare totala de 7.000 lei pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare si de siguranta a alimentelor.

“Actiunea se inscrie in planul de masuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniste publica in perioada sarbatorilor de iarna, protectia cetateanului fata de practicile comerciale ilicite si insanatosirea mediului de afaceri”, mentioneaza DGPMB.

 Sursa foto: b365