Amenzi pentru soferii care circula fara anvelope de iarna

Conducatorii auto care vor fi prinsi circuland fara anvelope de iarna pe drumurile din tara cu zapada sau polei risca amenzi considerabile din partea Politiei Rutiere, care pot ajunge pana la 1.700 de lei.

Politistii au aplicat peste 400 de amenzi, in ultimele 24 de ore, si au constatat cinci infractiuni la regimul circulatiei, iar 28 de soferi au fost amendati pentru ca nu aveau masina echipata cu anvelope de iarna.

Politia Romana atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Amenda aplicata soferilor care circula pe drumuri cu zapada, gheata sau polei cu autoturisme fara anvelope de iarna este cuprinsa intre 9-20 de puncte amenda. Punct de amenda este 10% din salariul minim brut pe economie, care este de 850 de lei, ceea ce inseamna ca amenda pe care o risca cei fara anvelope de iarna pe drumuri cu zapada, este intre 850 si 1.700 de lei.

Peste 7.500 de politisti actioneaza, suplimentar, fata de dispozitivul curent, pentru evitarea evenimentelor rutiere cauzate de fenomene meteorologice specifice sezonului rece si acordarea sprijinului necesar persoanelor aflate in dificultate.

Totodata, oamenii legii ii sfatuiesc pe soferi ca in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, sa respecte indicatiile agentilor de circulatie si a lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale aflati in zonele afectate de zapada, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor.