AMENZI USTURATOARE aplicate de catre Primaria Sector 6 celor care nu pastreaza CURATENIA in comunitate

In luna august , agentii din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 6 au aplicat 219 sanctiuni contraventionale persoanelor care nu au intretinut curatenia si igiena in spatiile de locuit, spatiile de desfasurare a activitatii, curti si spatii verzi din jurul blocurilor, potrivit unui comunicat de presa remis presei. 

Conform prevederilor Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti, nerespectarea conditiilor mentionate constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice si de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.

CITESTE SI: PRIMARIA SECTORULUI 6 invita bucurestenii la AERONAUTIC SHOW 2015 – Lacul Morii

Conform sursei citate, au fost aplicate 39 de sanctiuni contraventionale si posesorilor animalelor de companie care, in timpul plimbarilor pe domeniul public,  n-au detinut asupra lor materialele necesare (faras, matura, punga) pentru curatarea dejectiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformeaza risca sa fie sanctionati contraventional cu amenzi cuprinse intre 200 lei si 500 lei.

CITESTE SI: Intrevedere intre RARES MANESCU si o delegatie din SUA cu scopul dezvoltarii unor proiecte sociale

Suma totala a sanctiunilor aplicate de catre politistii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, in luna august, in valoare de 35.000 lei.

Directia Generala de Politie Locala Sector 6 informeaza ca actiunile de control se vor desfasura cu periodicitate, aplicandu-se, de cate ori va fi cazul, sanctiuni contraventionale, cu scopul de a asigura curatenia in Sectorul 6.    

 Sursa foto b365