Amenzile mari și numeroase aplicate în România carantinată, subiect în presa internațională

Amenzile mari și numeroase aplicate în România în timpul stării de urgență și conforme cu prevederile ordonanțelor militare au ajuns subiect în presa internațională. Însă atenție nu este vorba nicidecum de o apreciere pozitivă ci dimpotrivă!

Presa internațională este la fel ca și opinia publică de la noi din țară mirată de cuantumul dar și de ușurința cu care se aplică amenzile în timpul stării de urgență în România.

Astfel, jurnaliștii americani de la Fox News au dezbătut pe larg această situație. ”România a făcut milioane de dolari în ultimele luni de pe urma amenzilor aplicate persoanelor care nu au respectat restricțiile impuse de coronavirus”, scrie Fox News care anunță și faptul că mai bine de 200 de mii de români au primit amenzi însă doar puțin peste 100 de mii au efectuat testul pentru COVID-19. ”Cetățenii țării din sud-estul Europei trebuie să completeze un formular special înainte de a pleca de acasă pentru a explica de ce au ieșit, care trebuie să fie prezentat cu o carte de identificare, dacă este oprit de poliție sau de armată. Oricine este prins că a încălcat aceste restricții se poate confrunta cu amenzi de la 2.000 de lei (aproximativ 450 de dolari) până la 20.000 de lei (aproximativ 4.500 de dolari)”, continuă prezentarea sursei citate.

”În perioada cuprinsă între 24 martie și 19 aprilie, au fost emise aproximativ 200.000 de amenzi, în valoare de 85 milioane dolari. Suma a fost egală cu banii strânși în februarie din impozitul pe profit”, anunță Fox News.

Sursa foto: adevarul