AMERICA a nominalizat un nou ambasador pentru RUSIA. Fostul ambasador demisionase in februarie

AMERICA a nominalizat un nou ambasador pentru RUSIA. Fostul ambasador demisionase in februarie

Barack Obama l-a nominalizat joi pe John Tefft, diplomat de cariera, pentru postul de ambasador in Rusia, iar Casa Alba a indemnat vineri Congresul american sa-l confirme rapid in functie, in contextul in care alte zeci de posturi raman vacante in lume.

Postul de ambasador la Moscova era vacant din februarie, cand Michael McFaul si-a prezentat demisia.

John Teft, expert in Europa de Est, a mai fost ambasador in Ucraina (2009-2013) si in Georgia (2005-2009), dar si numarul doi al Ambasadei Statelor Unite in Rusia (1996-1999).

Nominalizarea lui John Teft trebuie confirmata in Congres. 

Citeste si: Rusia propune ONU un armistitiu

“Ne-ar placea ca Senatul sa voteze rapid pentru confirmarea ambasadorului Teft, a persoanelor nominalizate, dar si a celorlalte 43 anuntate deja”, a declarat Caitlin Hayden, o purtatoare de cuvant a Consiliului de Securitate Nationala.

Democratii din Senat acuza minoritatea republicana de obstructionare, prin solicitarea unor voturi individuale pentru fiecare post, chiar pentru candidatii consensuali, in timp ce pentru armata, Senatul valideaza uneori cu un singur vot mai multe nominalizari.

Citeste si: PUTIN, despre spionajul electronic al americanilor: O ipocrizie intre aliati si parteneri

Potrivit secretarului de Stat John Kerry, Senatul ar trebui sa voteze inca 58 de candidati pentru posturi diplomatice, intre care 43 de ambasadori.

Joi, Senatul i-a confirmat pe ambasadorii nominalizati pentru Kuwait si Qatar.