American Express integrează o aplicație blockchain în programul de recompense pentru membri

Compania americană de servicii financiare American Express (AmEx) a anunțat introducerea unei aplicații de tip blockchain în programul său de recompense pentru membri, în parteneriat cu comerciantul online, Boxed, informează Associated Press.

AmEx a anunțat că integrează tehnologia blockchain dezvoltată de Hyperledger, un proiect de open source blockchain, în cadrul Fundației Linux, pentru a permite comercianților să creeze oferte personalizate pentru deținătorii de carduri AmEx pentru a spori angajamentul clienților.

AmEx a început cu Boxed, permițând companiei să-și recompenseze clienții pentru achiziționarea de articole specifice, dar AmEx se așteaptă să facă programul disponibil pentru aproape toți comercianții lor în lunile următoare.

Citește și: CE ESTE UN PORTOFEL CRYPTO? EXPLICAȚII RAPIDE PE ÎNȚELESUL TUTUROR

În afară de promovarea anumitor elemente, implementarea noului program va permite companiei AmEx și clienților săi comerciali să vizeze campaniile către clienți specifici. Comercianții vor putea face “oferte direcționate către produse”, păstrând în același timp propriile sisteme de inventariere. Chris Cracchiolo, șeful programului de recompense pentru membrii AmEx, a explicat:

“Ei pot crea programe bazate pe o anumită oră din zi, o zi anume a săptămânii, prin stimularea unui client să-și descarce aplicația. Numărul de modalități prin care comercianții pot recompensa clienții cu puncte de membru Recompensă vor crește exponențial. “

În luna octombrie a anului trecut, compania americană Express Travel Services Co., Inc., unitatea de călătorii și comerciant a AmEx, a depus un brevet pentru un sistem personalizat de recompensare a clienților utilizând tehnologia blockchain. Obiectivul sistemului este acela de a oferi tipuri de recompense specifice clienților care includ puncte, o monedă digitală sau elemente specifice legate de un produs.