“American Hustle”, desemnat cel mai bun film al anului 2013 de New York Film Critics Circle

Thrillerul politic “Scandal in stil american/ American Hustle” a fost desemnat, marti, cel mai bun film al anului 2013 de reprezentantii New York Film Critics Circle (NYFCC), informeaza Reuters.

Thrillerul politic “Scandal in stil american/ American Hustle”, in regia lui David O. Russell, se concentreaza pe un complicat caz de coruptie din anii ’70, cu ramificatii in Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei au fost pusi sub acuzare.

Reprezentantii NYCC au acordat premiul pentru regie cineastului britanic Steve McQueen pentru drama istorica “12 Years a Slave”, bazata pe memoriile lui Solomon Northup din 1835, despre un barbat de culoare vândut ca sclav.

Robert Redford a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din drama “Când totul e pierdut/ All is Lost”, iar Cate Blanchett a primit premiul pentru cea mai buna actrita, cu rolul din filmul “Blue Jasmine”, regizat de Woody Allen.

Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar i-a revenit lui Jared Leto (“Dallas Buyers Club”), iar premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar i-a fost decernat lui Jennifer Lawrence (“Scandal in stil american/ American Hustle”).

Filmul “American Hustle” a primit, de asemenea, distinctia pentru cel mai bun scenariu, inmanata lui Eric Singer si David O. Russell.

Premiul pentru cel mai bun film strain a revenit lungmetrajului francez “Adèle: Capitolele 1 si 2”, regizat de Abdellatif Kechiche, care a fost recompensat cu premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2013.

Sursa foto: zoomx.ro