Americani INFECTATI cu virusul EBOLA in Liberia

Doi AMERICANI, dintre care unul este medic, angajati in lupta impotriva epidemiei febrei hemoragice provocate de VIRUSUL EBOLA in Africa de Vest, au fost CONTAMINATI in Liberia, a anuntat organizatia umanitara pentru care lucreaza.

Samaritan’s Purse, o asociatie crestina de caritate, a anuntat ca medicul Kent Brantly a fost plasat in carantina la Centrul de tratament pentru EBOLA al organizatiei, la Spitalul ELWA de la Monrovia, capitala Liberiei.

Citeste si: 50 DE CAZURI NOI DE EBOLA SI 25 DE OAMENI MORTI DIN CAUZA ACESTUI VIRUS

“Ramanem optimisti in privinta refacerii sale, dar cu siguranta problemele nu au trecut inca”, a declarat duminica pentru AFP Melissa Strickland, o purtatoare de cuvant a Samaritan’s Purse. Potrivit acesteia, medicul are febra si acuza dureri musculare.

Nancy Writebol, care lucreaza pentru organizatia crestina de caritate SIM, care gestioneaza spitalul, a fost CONTAMINATA si ea. Writebol se afla intr-o stare stabila duminica, a anuntat Samaritan’s Purse.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), rata mortalitatii febrei hemoragice provocate de EBOLA poate atinge 90% in anumite cazuri.

Citeste si: ACESTA ESTE VIRUSUL CARE POATE ADUCE SFARSITUL LUMII

VIRUSUL EBOLA A UCIS 660 de persoane de la inceputul epidemiei in Africa de Vest, in urma cu cateva luni, in trei tari, si anume Guineea (314 morti), Sierra Leone (219 morti) si Liberia (127 de morti), potrivit unui bilant prezentat recent de catre OMS.

Sursa foto: america.aljazeera.com