Americanii de la Bittrex vor permite tranzacționarea crypto-fiat clienților corporatiști

Bursa de schimb americană Bittrex a semnat un acord bancar care va permite investitorilor corporatiști să tranzacționeze crypto monede în schimbul valutei obișnuite, informează Bloomberg.

Bittrex, care tranzacționează peste 200 de crypto monede și are peste 3 milioane de clienți din întreaga lume, va colabora cu Signature Bank din New York, pentru a lansa tranzacționarea cu fișiere Bitcoin (BTC), Tether și TrueUSD. Referindu-se la noul acord bancar, Bill Shihara, CEO al Bittrex, a declarat că procesul “a fost o cale lungă”: “Există într-adevăr un aspect și o perspectivă asupra întregii afaceri. Dorim să ne asigurăm că avem procese solide AML / KYC (spalarea banilor / cunoașterea clienților dvs.), că avem controlul corect asupra finanțelor noastre. Facem verificări de fond și tot ceea ce ține de acest aspect.”

Shihara a sugerat că afacerea a indicat o tendință mai largă în ceea ce privește interacțiunea dintre sectorul financiar tradițional și zona crypto, spunând că: “Nu este vorba numai de băncile care au încredere în Bittrex. Este vorba despre faptul că băncile pot avea încredere în crypto monede în general. “

Serviciul va fi inițial deschis numai clienților corporatiști din statele Washington, California, New York și Montana, de regulă, din motive de reglementare. Bloomberg mai spune că Bittrex intenționează să ofere în cele din urmă și tranzacții de cripto-fiat tuturor clienților. La ora redactării acestei știri, volumul tranzacțiilor pe 24 de ore al Bittrexului a fost de peste 98 milioane de dolari.

Citește și: CEA MAI MARE BURSĂ CRYPTO DIN POLONIA FORȚATĂ SĂ-ȘI MUTE OPERAȚIUNILE ÎN MALTA

În climatul actual, schimburile de crypto monede trebuie să colaboreze cu băncile corespondente pentru a oferi tranzacțiile cripto-fiat alături de cele cripto-cripto pe platformele lor. Majoritatea burselor americane de tip crypto, de exemplu, Coinbase a dezvoltat relații cu Cross River Bank, Metropolitan Bank și Silvergate Bank, și cu o bancă din Marea Britanie, Barclays.

Un raport recent al WSJ a sugerat că, Coinbase încearcă acum să obțină o cartă bancară federală, ceea ce ar elimina necesitatea de a găsi un partener bancar pentru a-și susține activitățile.

Incertitudinea băncilor cu privire la conformitatea cu reglementările a însemnat că dependența de cripto-schimburi de cooperarea lor poate fi plină de complicații, așa cum a arătat o serie de suspendări și restricții privind conturile bancare ale schimburilor. Săptămâna aceasta, BitBay cea mai mare platformă din Polonia a fost nevoită să oprească activitățile sale în țară, după ce băncile locale au încetat să coopereze cu compania.