Amical Anglia-România. Cine sunt cei doi jucători români care au refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea ”BLM”

Cum s-au justificat Stanciu și Nedelcearu după gestul făcut

Internaționalii români Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu au refuzat să îngenuncheze, la începutul amicalului dintre Anglia și România, în semn de solidaritate cu mișcarea ”Black Lives Matter”.

Update: Cum s-au justificat Stanciu și Nedelcearu după gestul făcut. “Am făcut acelaşi lucru şi cu Slavia, când am jucat cu Arsenal, în sferturile Ligii Europa, mi se pare normal, şi am decis să fac gestul pentru colegul meu de la Slavia, pentru Kudela, care fără nicio probă a fost suspendat zece etape, după meciul cu Rangers. Doar aşa pentru că un coleg al lui Kamara a auzit cuvântul acela pe care nu îl pot spune. Am decis să nu mă pun în genunchi şi nu cred că asta este soluţia”, a declarat Nicolae Stanciu la Pro X.

“Din moment ce am aflat că refuzul meu de a îngenunchea înaintea amicalului internaţional dintre Anglia şi ţara mea a provocat comentarii negative care mă jignesc ca persoană, aş vrea doar să clarific că nu sunt rasist şi, în afară de asta, urăsc toate tipurile de rasism şi discriminări, ceva care este recunoscut de toţi cei care mă cunosc ca persoană şi ca jucător de fotbal profesionist, dar şi că nu am simţit că ar trebui să o fac dintr-o simplă obligaţie.
Opinia şi atitudinea mea faţă de viaţă este că mesajele pe care noi, ca membri ai societăţii, trebuie să le transmitem împotriva rasismului ar trebui să fie mult mai clare şi ar trebui să privească toate manifestările de rasism pe care le trăim în viaţa noastră de zi cu zi. Din punctul meu de vedere, este destul de ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului pur şi simplu respectând ordinul de a îngenunchea!” a explicat și Ionuț Nedelcearu, pe contul lui de Instagram.

Știre inițială

Începând din luna iunie a anului trecut, toate meciurile din Anglia au debutat cu un astfel de moment. Acest „ritual” a avut loc și astăzi, în ciuda faptului că jucătorii englezi fuseseră huiduiți de fani la precedentul meci, cel cu Austria, tocmai pentru decizia de a îngenunchea înaintea fluierului de start.

În Anglia sunt multe controverse legate de acest gest făcut de fotbaliști, iar câțiva suporteri prezenți pe Riverside Stadium au huiduit momentul. “Au fost reacții foarte diversificate când jucătorii Angliei au îngenuncheat înainte de startul meciului. Huiduielile puternice și prelungite au fost combinate cu multe aplauze”, a spus Phil McNulty, reporter BBC.

Sursa foto: captura video