Amnesty International a depus o petitie la Guvern. Vezi despre ce este vorba

Amnesty International a depus, miercuri, la Guvern petitia “Stop Evacuarilor Fortate” si peste 25.000 de semnaturi de sustinere, prin care cere premierului Victor Ponta adoptarea unor masuri care sa opreasca evacuarile fortate in cazul cetatenilor rromi.

“Am adus cele 25.188 de semnaturi care au fost stranse pe petitia lansata de Amnesty International in luna iunie si adresata domnului prim-ministru prin care i se cere sa puna capat evacuarilor fortate si sa garanteze dreptul tuturor la o locuinta adecvata”, a declarat Catrinel Motoc, care a precizat ca semnaturile au fost stranse din 85 de tari si ca este nevoie de o “actiune imediata la nivel inalt pentru a pune capat” abuzurilor privind evacuarile fortate.

Dupa un flashmob organizat pe trotuarul din fata Muzeului Antipa, petitia “Stop Evacuarilor Fortate” si semnaturile stranse in cele 85 de tari au fost depuse la biroul de petitii de la Guvern.

“Eforie Sud este ultimul exemplu de evacuare efortata facuta in Romania. Vom merge acolo pentru a documenta la fata locului ceea ce s-a intamplat de fapt. Oricum este vorba de o evacuare fortata, deoarece nu le-a fost data o notificare adecvata, nu au fost consultati si in ultima instanta au fost lasati fara adapost”, a mai spus Catrinel Motoc.

Sursa foto: gov.ro