AMPLA ACTIUNE DE SALUBRIZARE in mai multe zone din SECTORUL 5

Primaria Capitalei va demara, in perioada 2-10 aprilie, o AMPLA ACTIUNE DE SALUBRIZARE SI IGIENIZARE a unor zone din SECTORUL 5, acolo unde, in mod frecvent, sunt depozitate deseuri necontrolate.

Prima interventie se va face vineri, in zona blocurilor din Aleea Livezilor, incepand cu ora 08.00, iar cantitatea de deseuri estimata a se evacua din aceasta zona este de 100-120 de tone.

Astfel, operatorul responsabil cu salubritatea in acest sector, SC Romprest Service SA, va desfasura actiuni de strangere, colectare si evacuare a deseurilor necontrolate, iar ulterior acestea vor fi transportate si depozitate la rampa ecologica.

Citeste si: TREI TONE de DESEURI au fost ridicate din CARTIERUL MILITARI

De asemenea, strazile vor fi maturate manual si mecanizat, iar carosabilul si trotuarele vor fi spalate, inclusiv aleile dintre blocuri.

Vor participa 30 de operatori manuali, sase autobasculante, trei incarcatoare frontale, un abrolkipper, o autocisterna si o automaturatoare, fiind folosite trei containere de 15 metri cubi destinate depozitarii deseurilor.

Dupa finalizarea operatiunilor de salubrizare, in data de 3 aprilie, incepand cu ora 8.30, se va efectua igienizarea zonei de catre SC 3D Romania SA, intervenindu-se cu doua brigazi cu cate opt operatori.

Citeste si: COMANDAMENT pentru CURATENIA DE PRIMAVARA, la Primaria Capitalei

Vor fi efectuate tratamente de deratizare si vor fi utilizate urmatoarele produse raticide: Rubis pasta (40 kg), Rubis grain (45 kg) si Rubis bloc (20 kg).

Urmatoarele zone incluse in actiunea de salubrizare si igienizare sunt Zabrauti si Pucheni, in vecinatatea Pietei Rahova.

Concomitent cu salubrizarea si igienizarea zonelor insalubre, in SECTORUL 5 vor fi amplasate si 200 de cosuri pentru deseuri stradale.

Pentru buna desfasurare a actiunii, municipalitatea va fi sprijinita de Politia Locala a Municipiului Bucuresti cu doua echipaje.

Sursa foto:

Sursa foto: biancachicaros.wordpress.com