ANA MARIA PATRU, fost presedinte AEP, ramane in AREST PREVENTIV

Fostul presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), ANA MARIA PATRU, ramane in AREST PREVENTIV pana la jumatatea lunii ianuarie, a decis, vineri, definitiv, Curtea de Apel Ploiesti, informeaza Agerpres. Magistratii au respins ca nefondata contestatia formulata de inculpata impotriva deciziei Tribunalului Prahova care a dispus, marti, prelungirea cu 30 de zile a masurii arestului preventiv pana la data de 14 ianuarie inclusiv.

Hotararea Curtii de Apel Ploiesti este definitiva. Conform DNA, in perioada aprilie-iunie 2008, ANA MARIA PATRU, in calitate de vicepresedinte al AEP, a pretins, iar in anul 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentand contravaloarea unui anumit imobil situat in municipiul Bucuresti. 

Anchetatorii spun ca, in schimbul primirii acestui bun, ANA MARIA PATRU a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de respectiva societate cu AEP, precum si ca va sustine firma sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.  “In cursul anului 2009, suspecta ANA MARIA PATRU a disimulat provenienta sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constand in derularea unor operatii comerciale intre mai multe societati comerciale, intre care firma beneficiara a contractului cu Autoritatea Electorala Permanenta si o firma controlata de ANA MARIA PATRU prin sotul ei”, arata DNA. 

Totodata, in aceeasi calitate, ANA MARIA PATRU a pretins, in cursul anului 2011, de la reprezentantii aceleiasi societati comerciale, contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, spun procurorii. ANA MARIA PATRU a promis, in schimb, ca va sustine derularea, in bune conditii, a unor contracte de servicii, incheiate de societatea respectiva cu AEP, dar si ca va sustine firma sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat. 

“In cursul anului 2011, in aceeasi calitate de vicepresedinte al AEP, suspecta ANA MARIA PATRU a pretins si a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind in schimb la ministrul Economiei, astfel incat omul de afaceri sa fie primit in audienta, fapt care s-a si intamplat la scurt timp de la interventia ANEI MARIA PATRU. Cu banii proveniti din cele doua fapte de trafic de influenta descrise anterior a achizitionat un autovehiculul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevaratului proprietar si beneficiarul real al bunului cumparat, in acelasi an ANA MARIA PATRU a inmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane”, mai arata DNA.

Sursa foto: adevarul