Ana Maria Patru, presedinte AEP: Femeile sa intre in politica, sa fie mai mult decat mame

Cu nici 24 ore  inainte de ziua Femeii, Autoritatea Electorala Permanenta face o puternica promovare femeilor care vor sa intre in politica. In acest sens, la Poiana Brasov se desfasoara, sub egida AEP, seminarul cu numele “Participarea femeilor in alegeri.”

 Ana Maria Patru, presedintele  AEP , a declarat ca tema aleasa nu este numai pentru Romania, ci si pentru invitati din tarile care nu au legatura cun Uniunea Europeana, ca Libia, Georgia sau Ucraina.

“Vrem sa strangem cat mai multi membri din statele non membre pentru a impartasi din experienta noastra, mai ales ca avem si expertiza. Noi am ajuns la un anumit nivel cu participarea femeilor la alegeri, in Parlament, in Parlamentul european.

 Problema este ca nu s-a creat acest favor pentru femeile din tarile non UE. La noi s-a schimbat mentalitatea si intr-adevar femeia este pe picior de egalitate cu barbatul. Eu insami sunt o feminista, mai ales ca sunt si presedinta oficialilor electori din Europa si de aceea imi doresc ca femeile sa intre nu numai in politica, dar, atat cat pot, sa acceada si la alte functii inalte.

Citeste si: Cristina Pocora: Domnule Zgonea, lasati teatrul pentru cei care au talent! VIDEO

 Femeile sunt mult mai meticuloase, mult mai muncitoare, mult mai corecte, cu initiativa si de aceea cream aceste teme si vrem sa le promovam. Femeile sa intre in politica, sa fie mai sigure pe ele cat mai multe sa aiba functii de conducere, sa fie mai mult decat mame, sotii, femei casnice”, a afirmat presedinta Autoritatii Electorale Permanente din Romania.

Autoritatea Electorala Permanenta considera ca egalitatea de gen in procesul de luare a deciziilor politice si imbunatatirea accesului femeilor la procesul electoral reprezinta conditii de baza pentru consolidarea si buna functionare a democratiei.

In Romania, cateva reprezentante ale sexului frumos au facut, deja, cariera in politica. Elena Basescu, Ramona Manescu, Cristina Pocora, Alina Gorghiu sau Rovana Plumb sunt doar cateva exemple.