ANA MARIA SIRETEANU A MURIT! Cunoscuta scriitoare si jurnalista avea 69 de ani

Scriitoarea, jurnalista si profesoara ANA-MARIA SIRETEANU, doctor in psihologie, a MURIT vineri la varsta de 69 de ani. ANA-MARIA SIRETEANU s-a nascut in Bucuresti la data de 21 februarie 1945, informeaza Radio Romania Cultural.

ANA-MARIA SIRETEANU a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti si a sustinut un doctorat in stiinte psihologice, specializarea psihologie mass-media, cu teza “Creatia imagologica-Rolul mass-media”.

ANA-MARIA SIRETEANU a inceput colaborarea cu radioul public din anul 1968. In perioada 1975-2003 a fost redactor de emisiuni radio si tv culturale si educationale la Radioteleviziunea Romana, iar dupa 1990 realizator.

ANA-MARIA SIRETEANU a detinut, tot dupa 1990, mai multe functii manageriale, intre anii 1996-2002 fiind directoarea Postului Radio Romania Cultural.A ramas colaboratoarea radioului pana in anul 2005.

In perioada 2003-2005,  ANA-MARIA SIRETEANU a fost profesor asociat al Facultatii de Jurnalism, Universitatea Hyperion, si intre 2005-2008, lector dr. la Catedra de Jurnalism radio, a Facultatii de Jurnalism din Universitatea Hyperion.

ANA-MARIA SIRETEANU a publicat volumele de poezie Amintiri din Tranzitara si Psihopoezia si a coordonat doua manuale de jurnalism cultural editate in 1998 si 2000. 

ANA-MARIA SIRETEANU a fost membra a Uniunii Scriitorilor din Romania – sectia poezie, a Asociatiei Psihologilor din Romania, a Consiliului National al Ziaristilor din Romania. A fost preocupata de activitatea nonguvernamentala, fiind presedintele Asociatiei culturale ARCVIPP prin care a promovat memoria celebrei sale matusi Smaranda Braescu.

Sursa foto: radio romania cultural