Ana Munteanu, privighetoarea doinei banatene: Craciunul nu e nicaieri mai frumos ca in Romania!

Interpreta de muzica populara Ana Munteanu a sarbatorit Craciunul in tara, pentru prima data dupa 23 de ani, perioada in care s-a aflat in Statele Unite si in Spania.

“Privighetoarea Banatului” a intampinat colindatorii impreuna cu sotul sau in localitatea Luncani din judetul Cluj, si a marturisit, pentru Mondo News, ca sarbatoarea Craciunului nu e nicaieri mai frumoasa ca acasa, in Romania.

“Craciunul este pentru mine cea mai frumoasa sarbatoare crestina, dupa 23 de ani in care am lipsit de acasa si l-am sarbatorit in SUA si Spania, pot afirma cu certitudine ca nicaieri nu este mai frumos ca la noi. Anul acesta am asteptat colindatorii in Luncani in judetul Cluj alaturi de sotul meu Emil. Ca orice gospodina din Banat, am pregatit sarmale, jumari, carnat, caltabos si binenteles cozonaci pe care ii voi imparti cu cei care ne trec pragul”, a spus Ana Munteanu, pentru Mondo News.

Ana Munteanu, o voce emblematica a doinei banatene, a pregatit bucate traditionale de Craciun, din care nu a uitat sa trimita si familiei sale aflata la Madrid. In mesajul sau de Sarbatori, Ana Munteanu ii indeamna pe romani sa nu uite nicicand doina si cantecul romanesc. 

“Am trimis cateva preparate traditionale, fiului si nepotilor care locuiesc la Madrid si care au tinut sa aiba la masa de Craciun, gustul inegalabil al bucatelor de acasa. Inchin simbolic un pahar de vin cu toti romanii, dorindu-le sanatate, bucurie si Bunul Dumnezeu sa le indeplineasca toate dorintele! La multi ani, dragii mei si nu uitati nicicand doina si cantecul nostru romanesc”, a declarat Ana Munteanu, pentru Mondo News.