ANAF a demarat un control la Astra Asigurari

ANAF a demarat, vineri, un control la Astra Asigurari, dupa ce autoritatea a intrat marti in procedura speciala de redresare financiara. Potrivit unor informatii pe surse, se pare ca mai multi clienti ar fi sesizat nereguli. Vor urma verificari efectuate de inspectia fiscala pentru a se constata eventuale nereguli.

Reamintim ca Astra Asigurari a intrat, marti, sub procedura speciala de redresare financiara. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra Asigurari, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special. 

Afla aici detalii despre procedura speciala instituita la Astra Asigurari

Toate politele de asigurare emise de Astra raman valabile pana la expirare. Astra va fi obligata sa onoreze toate solicitarile care vin din politele de asigurare, a adaugat presedintele ASF, scrie Economica. Pe toata perioada procedurii, managementul va fi asigurat de firma de consultanta KPMG.

Intrebat ce se va intampla cu Astra Asigurari in cazul in care procedura de redresare financiara esueaza, Corneliu Moldovanu, vicepresedinte ASF a declarat ca in acest caz, “conform legii, firma intra in faliment”. In timpul administrarii speciale, companiei ii va fi interzis sa instraineze bunuri si active fara acordul ASF.

Cauzele care au dus la intrarea in administrare speciala tin de neplata daunelor catre mai multi asigurati, in special pe segmentul RCA, si problemele care tin de plasarea in reasigurarea catre firme obscure. Potrivit lui Rusanu, va urma reanalizarea politelor de reasigurare.

Firmei ii va fi interzis sa mai acorde imprumuturi intragrup, dupa ce mai bine de 100 de milioane de lei din banii Astra au mers catre finantarea altor companii din grup.